Трикраката мечка Габриела е починала в Белица, където бе изпратена

...
Трикраката мечка Габриела е починала в Белица, където бе изпратена
Коментари Харесай

Почина мечката Габриела, не дочака пловдивския зоопарк

Трикраката мечка Габриела е умряла в Белица, където бе изпратена след затварянето на пловдивския зоопарк. Това оповестиха за „ Марица “ от фондация „ Четири лапи “. Аутопсията е посочила, че Габриела е имала съществени сърдечни проблеми и не е издържала на жегите.

Мечката, която е на 23-годишна възраст, беше преместена от зоопарка в Пловдив през 2014 година и пет години живееше в резервата над Белица. Тя се е приспособила доста добре там и още на първата година е изкарала пълностоен зимен сън. Въпреки това тежкият живот сигурно се е отразил на здравословното положение, настояват от фондацията. Експертите разясниха, че в гората мечките живеят към 25 години, само че в Белица постоянно надвишават 30.

Преди да бъде изпратена в Белица, Габриела обитаваше клетка от 15 кв. м повърхност с бетонен под. В ранните си години Габи бе част от прочут български цирк, само че притежателят решил да я подари на зоологическата градина в Пловдив, тъй като не се е разбирала добре с другите мечки и е била неподатлива на образование.

Преди към 15 години Габи пострада, откакто мечокът Наско нарани неприятно едната лапа, която след това бе ампутирана.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР