Триизмерен стенопис и поглед към историята пречупен пред модерните виждания

...
Триизмерен стенопис и поглед към историята пречупен пред модерните виждания
Коментари Харесай

Невена и Евгения Лефтерови – творци от ново време в селекцията на „Созопол“23

Триизмерен стенна живопис и взор към историята пречупен пред модерните визии на две млади художнички Невена Лефтерова и Евгения Лефтерова. Те са приключили факултета по „ Изящни Изкуства “ със компетентност Стенопис “ във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий " и към този момент са доста известни с творбите си в областта на монументалната живопис, триизмерното улично изкуство и стрийт арта. Правят благотворителни планове, преобразяват скучните, празни пространства в галерии навън.

Невена Лефтерова и Евгения Лефтерова са част от селекцията актьори, включени в осмото издание на пленера на Ангелина Недин „ Созопол “.

Очарователните актьори към този момент са набелязали върху какво ще работят през тази седмица, а въздействащите им произведения ще могат да бъдат видени на 17 септември от 17.30 часа в откритото пространство против амфитеатъра в остарелия град на Созопол.

„ Мястото е прелестно. Вече имаме набелязани обекти, върху които ще насочим особено внимание. Но ще дадем късмет и на спонтанните усещания “, споделиха Невена и Евгения.

Те са безапелационни, че сходна креативна среща с разнообразни и към този момент потвърдени създатели ще бъде извънредно забавна и обогатяваща. Какво още споделиха от пленера „ Созопол “, чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР