Тригодишно момиче се превърна в най-младата жертва на новия коронавирус

...
Тригодишно момиче се превърна в най-младата жертва на новия коронавирус
Коментари Харесай

3-годишно момиче умря от COVID-19 в Белгия, тревожен ръст на заразените

Тригодишно момиче се трансформира в най-младата жертва на новия ковид (COVID-19) в Белгия. Това оповестиха локалните управляващи, като страната е изправена пред обезпокоителен растеж на новозаразените , оповестява " Франс прес ".

Говорителят на здравното министерство посочи, че всеки ден в Белгия умират трима души от COVID-19, в това число неотдавна въпросното момиче, както и 18-годишен юноша.

Момиченцето е имало " тежки " съпътстващи болести , само че представителят предизвести за блаженство измежду здравите и че 85 % от новозаразените, диагностицирани предходната седмица, са измежду хора под 60-годишна възраст.
 За първи път от 10 март без умряли от ковид в Белгия
За първи път от 10 март без умряли от ковид в Белгия

9787 са умряли от ковид в Белгия

" Вярно е, че рядко младеж умира от COVID-19 , само че е ясно, че никой не е ваксиниран ", предизвести той, откакто новозаразените за седмица в Белгия са скочили с 89 %.

Белгия към този момент е записала 64 847 инфектирани с новия ковид от началото на епидемията, откакто беше една от страните с най-голям % на инфектирани на глава от популацията в разгара на рецесията в Европа.

Изглежда, че управляващите са сложили под надзор епидемията, а новозаразените към момента са доста надалеч от пиковите стойности, само че предходната седмица 15 души дневно са били одобрявани в болница спрямо 10 души през миналата седмица.

Починалите са нарастнали до приблизително 2,9 души дневно, по отношение на 1,7 души дневно за същия интервал.

Говорителят на щаба за битка с разпространяването на COVID-19 предизвести по-рано тази седмица, че би трябвало да се подхващат дейности, с цел да не се трансформира този " резултат на снежната топка " в " лавина " от новозаразени.

А през вчерашния ден премиерката Софи Вилмес разгласи по-строги правила за носене на маски на публични места и отсрочи проектите за в допълнение разхлабване на ограничаващите ограничения през идващия месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР