Тригодишно момченце, родено в калояновското село Иван Вазово, ще получи

...
Тригодишно момченце, родено в калояновското село Иван Вазово, ще получи
Коментари Харесай

Три години след раждането си момченце ще получи официално им...

Тригодишно момченце, родено в калояновското село Иван Вазово, ще получи име и акт за раждане едвам тези дни, и то по правосъден ред. Това става, откакто прокуратурата и съдът са подхванали нужната процедура по Закона за гражданската регистрация. Служител на общинската администрация в Калояново ще реши дали детето ще бъде записано с името Буда, както майка му го назовава, или ще му даде друго име.

Преди три години 40-годишната Галя Т. от Иван Вазово родила в дома си сама, без наличието на доктор или акушерка.  Раждането станало известно към две седмици по-късно, откакто познати на дамата съобщили за това на тел. 112. До дома на родилката отишли чиновници от Социално подкрепяне, доктор и служители на реда, само че майката не ги позволила. В къщата влезнал единствено доктор, който установил, че

бебето най-вероятно е родено на  31 октомври или 1 ноември 2019 година

Галя ражда без лекарска помощ за повторно в селото. Първият път бил в навечерието на Великден през 2016 година Тогава с нея бил приятелят й, с който през  бременността посещавали курс за неасистирано раждане. По време на раждането обаче се получили затруднения и Галя родила мъртво момиченце. Двамата с приятеля й Боян повикали кола за спешна помощ, родилката била откарана в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив и била избавена.

Напоследък Галя живее сама в наследствена къща в Иван Вазово. Родителите й умряли преди време, има две сестри, едната от които й е близначка, другата е по-голяма от нея, само че и двете са в чужбина. Младата жена имала другар, който локалните хора са виждали при нея, описаха поданици. Галя е с висше обучение, приключила е в София за художничка. От години тя живее сама, само че при нея непрекъснато идват доста хора, нейни другари и познати. Много от тях й носят храна и друга помощ, в множеството случаи обаче дамата отхвърля или изхвърля това, което са й занесли.

Преди време тя нападнала с нож друга жена в селото. Тогава

била арестувана и настанена в психиатрично заведение.

След шестмесечно лекуване се върнала в селото и била във очевидно положително положение. След време обаче за следващ път напуснала Иван Вазово. Върнала се към този момент бременна и от този момент не е напускала селото. 

Галя живее в къща, която е отдалечена от главната част на селото, от него я дели селското дере. В дома й няма ток и вода. От кметството и община Калояново няколко пъти правили опити да уредят въпроса, само че несполучливо. Собственичката отказвала да си извади уверение за наследници и да подпише съответните документи на ВиК и енергоразпределителното сдружение, с цел да отворят партиди с нейното име. Бяхме подготвени да платим разноските и сметката, която се дължеше преди токът и водата да бъдат отрязани, само че дамата отхвърли всякакво подпомагане. А в това време желае да има ток и вода, разясниха чиновници пред „ Марица “. Всички техни опити да й спомагат се оказали несполучливи.

Жената постоянно отхвърля и помощта, която й оферират хора от селото. Когато станало ясно, че има бебе, познати занесли известно количество памперси за новороденото. На идващия ден обаче видели пакетите изхвърлени край дома. Освен това постоянно е нападателна и нерядко атакува локалните хора.

Галя е деен участник в обществените мрежи. Тя има близо 5000 другари във Facebook. Там споделя и своите визии за света -

тя отхвърля парите и документите,

счита, че дяволът е вътре в нас и че би трябвало да живеем в наслада и като служим на Твореца, който е дал на индивида всички богатства.

Служебната процедура за издаването на акт за раждане на бебето към този момент е задействана, тя се реализира по Закона за гражданската регистрация и следва нейното завършване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР