Тригодишните близнаци от Пловдив, които бяха приети в болница в

...
Тригодишните близнаци от Пловдив, които бяха приети в болница в
Коментари Харесай

Недохранените близнаци от Пловдив отиват в приемно семейство или специализиран център


Тригодишните близнаци от Пловдив, които бяха признати в болница в тежко физическо положение, ще бъдат настанени в приемно семейство или в център за настаняване от фамилен вид с здравна грижа. На това се е съгласила майка им Иванка Стефанова откакто е разговаряла със чиновници на Дирекция обществено подкрепяне, съобщи бТВ.

Децата бяха признати в болница преди два дни. И двете са били със синини и следи от недохранване. Момченцето е признато по неотложност със спукан череп. Майката на децата беше арестувана, само че полицията не е открила тя да е проявявала експанзия или да е упражнявала принуждение над близнаците.

Стефанова е сложила изискване да може да поддържа контакт с децата. Жената е изявила предпочитание за обществени услуги и ще получи психическа, юридическа и обществена поддръжка, като към този момент е съветвана по какъв начин да се записва в Бюрото по труда. Според обществените служащи децата са били неглижирани, недохранвани, което е форма на принуждение и за което майката не си дава сметка. Според нея тя се е грижела добре за децата си.

Бабата на близнаците Ангелина Брандийска е подала заявление за настаняване на децата при нея, само че обществените са решили, че това не е уместно. Бабата обаче ще остане техен компаньон до изписването им от болничното заведение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР