Тридневен комендантски час беше наложен в Луисвил, Кентъки след протести

...
Тридневен комендантски час беше наложен в Луисвил, Кентъки след протести
Коментари Харесай

Тридневен комендантски час в Луисвил

Тридневен комендантски час беше натрапен в Луисвил, Кентъки след митинги и протести в четвъртък вечерта. Градското полицейско ръководство разгласи това в четвъртък на страницата си в "Туитър ".

"Въз основа на пълномощията на кмета, комендантският час ще влезе в действие през идващите 72 часа сред 21:00 и 06:30. Планирайте вашите дейности и придвижвания авансово ", написа полицията, обръщайки се към жителите на Луисвил.

Местният клон на Федералното бюро за следствия на Съединени американски щати (ФБР) изиска в четвъртък обществеността да помогне за установяването на събитията по пострадването на двама служители на реда в сряда по време на конфликти с протестиращи. Изпълняващият длъжността началник на градската полиция Робърт Шрьодер по-рано в сряда осведоми за ареста на обвинен за присъединяване в пострадването на двама чиновници на реда.

В сряда в Луисвил започнаха митинги и протести. По-рано денем беше оповестено, че градът няма да повдига обвинявания за убийства против служители на реда във връзка със гибелта на афроамериканката Брион Тейлър. Тя бе убита и убита от чиновниците на реда в жилището ѝ през март. Трима пазители на закона влязоха в жилището, по информация, че там има опиати.

Тейлър и нейният другар бяха в него. Последният влезнал в престрелка с полицията. По време на нея Тейлър, която спяла по това време, бил погубен. Този случай притегли доста внимание от медиите и правозащитните организации.

Протестиращите настояват, че с служителите на реда се отнасят прекомерно леко. Един от тях е упрекнат, само че не за ликвидиране, а с обстоятелството, че по време на интервенцията е провокирал неоснователна опасност за жителите на прилежащи жилища.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР