Тридесетминутното ходене сутрин можe да понижи кръвното налягане у хората

...
Тридесетминутното ходене сутрин можe да понижи кръвното налягане у хората
Коментари Харесай

Сутрешната физическа активност понижава кръвното налягане

Тридесетминутното вървене заран можe да намали кръвното налягане у хората с наднормено тегло и затлъстелите хора на възраст сред 55 и 80 години, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Когато към тази рутинна утринна физическа интензивност прибавят чести спирания на седенето през деня, дамите извличат повече изгоди за здравето си.

"Извършихме проучването, тъй като някои предходни изследвания демонстрираха, че физическата интензивност може доста да намали кръвното налягане, а други - че продължителното седене може за един ден да го усили ", съобщи ръководителят на екипа Майкъл Уилър от института Бейкър за сърдечни заболявания и диабет в Мелбърн.

Сутрешното вървене има изключително мощен резултат за намаление на систоличното кръвно налягане. За хората над 50-годишна възраст то може да предвижда риска от инфаркт, инсулт или сърдечносъдови заболявания.

"Искахме да разберем дали резултатът от физическата интензивност за намаление на кръвното налягане може да бъде понижен от последвал интервал на дълготрайно седене или да бъде повишен от последвали чести спирания на седенето ", разясни ученият.

Било открито, че комбинирането на физическа интензивност с чести спирания на седеното през деня понижава систоличното кръвно налягане по същия метод, както това се реализира с медикаменти. Намаляването е изключително отчетливо у дамите. Учените не са наясно за какво дамите извличат по-голяма изгода от физическата интензивност.

"Макар че с цел да се разбере въздействието на едно или друго държание, е добре те бъдат прегледани поотделно, разумната последваща стъпка е да се пристъпи към проучване на комбинирания резултат от тях ", означи Уилър.

Резултатите от проучването са оповестени в Hypertension.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР