Тридесети зимни четения организира Врачанският исторически музей. Те са своеобразни

...
Тридесети зимни четения организира Врачанският исторически музей. Те са своеобразни
Коментари Харесай

Започват зимните четения в Регионален исторически музей във Враца

Тридесети зимни четения провежда Врачанският исторически музей. Те са самобитни първи изявления на научните разработки,подготвени от уредниците в музея.
Първата тематика ще бъде показана в сряда 30 януари от Георги Ганецовски. В създаването си шефът на музея е присъединил „ Новите археологически открития и находки от праисторически обекти Оходен-Валога, община Враца и Майор Узуново-Градец, община Видин “ през 2018 година
На 6 февруари доц.д-р Нарцис Торбов и Александра Петрова ще срещнат обществеността с археологическите изследвания в местността Градище и местността Манастирски дол през 2018 година
Нарцис Торбов ще показа „ Мечовете келтски вид от България от първите епохи прочие Хр. на 13 февруари. Луксозната керамика от средновековна Вратица е обект на разработките на Александра Петрова и Мария Христова. Проявата е планувана за 20 февруари от 17 часа.
Сред забавните тематики на зимните четения са и „ Населението на средновековна Враца по антропологични данни от некрополите “ – Калоян Василев и доктор Мария Христова. С празнично-обредната система на каракачанската общественост във врачанско ще ни срещнат Недка Димитрова и Йоана Нанкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР