Тридесет ученици от Средно училище Гео Милев“ във Варна участват

...
Тридесет ученици от Средно училище Гео Милев“ във Варна участват
Коментари Харесай

Възпитаници от СУ „Гео Милев“ във Варна преминават иновативно обучение за медийна грамотност

Тридесет възпитаници от Средно учебно заведение „ Гео Милев “ във Варна вземат участие в новаторска обучителна стратегия по медийна просветеност. Програмата се осъществя от Сдружение „ Моят град “ в границите на план: „ Повишаване на медийната просветеност и предприемаческите настройки измежду младежите “, осъществен с финансовата поддръжка на Община Варна. Съществена част от образованието са поредицата от срещи с професионалния екип на Българска национална телевизия 2 – Варна.

Целта на плана е да се изградят умения за сериозно мислене и повишение на медийната просветеност измежду учениците.

Младите хора са най-уязвими измежду потребителите на медийно наличие от претоварване с информация, въздействието на подправени вести и кибертормоза. От друга страна развиването на осведомителните технологии предопределя възникването на нови специалности, свързани с разнообразни форми на предприемачество.

Уменията за сериозно мислене са свързани със способността да се проучва, прави оценка и ползва информация. Съществена част от програмата за медийна просветеност са практическите занятия в телевизионния център на БНТ2- Варна. Водещи специалисти и експерти учат младежите по какъв начин се основава медийно наличие, по какъв начин да разграничават подправените вести и да не попадат в клопката на пропагандата. Младежите имат опция да влязат в ролята на водещи, да четата вести, да научат за тънкостите в подбора, представянето и поднасянето на информация.

В резултат на плана е основан Наръчник по медийна просветеност.Той ще доближи до 200 младежи от Варна и ще бъде наличен онлайн, като нов учебен запас.
Всички възпитаници минали сполучливо профилираното образование по медийна просветеност ще получат документи Youthpass за добитите познания и пълномощия.

Създадената новаторска обучителна стратегия по медийна просветеност ще се популяризира свободно в поддръжка на други възпитаници от междинни учебни заведения във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР