Тридесет на сто от правата за търсене и проучване на

...
Тридесет на сто от правата за търсене и проучване на
Коментари Харесай

Уудсайд Енерджи Лимитид поема 30% от правата за търсене на нефт в Хан Кубрат

Тридесет на 100 от правата за търсене и изследване на петрол и природен газ в „ Блок 1-14 Кубрат “ ще бъдат трансферирани от „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “ на „ Уудсайд Енерджи (България) Лимитид “. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му съвещание.

През м. октомври 2015 година Министерският съвет даде позволение на „ Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В. “, да извърши търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-14 Силистар “, ситуирана в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Договорът за търсене и изследване е подписан на 23.02.2016 година

През м. април 2017 година Министерският съвет даде позволение за прекачване напълно на правата и отговорностите по предоставеното позволение от „ Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В. “ на „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “ Със същото решение наименованието на проучвателната повърхност е променено на „ Блок 1-14 Хан Кубрат “.

Възможността за прекачване на правата и отговорностите по предоставено позволение за търсене и изследване, е регламентирана в Закона за подземните благосъстояния.

С днешното си решение Министерският съвет упълномощи министъра на енергетиката да подписа в допълнение съглашение по контракта за търсене и изследване на петрол и природен газ, сред „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “, „ Уудсайд Енерджи (България) Лимитид “ и министъра на енергетиката.

Разходите по прехвърлянето на правата и отговорностите са за сметка на „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР