Тридесет милиона лева за подкрепа на културния сектор предстои да

...
Тридесет милиона лева за подкрепа на културния сектор предстои да
Коментари Харесай

Разпределят на конкурсен принцип 30 млн. лева за подкрепа на културния сектор

Тридесет милиона лв. за поддръжка на културния бранш следва да бъдат разпределени на конкурсен принцип от Национален фонд „ Култура ” като част от ограниченията за превъзмогване на отрицателните резултати от рецесията, подбудена от пандемията от COVID-19. Това оповестиха от министерството на културата.

До 31 март се одобряват мнения по оповестените за публично разискване планове на документи на изключителните стратегии на Национален фонд „ Култура ”.

Подобно необятно разискване се организира за първи път по самодейност на Министерството на културата и културните организации и дейци имат опция да дадат мнението си по плановете на стратегиите още преди формалното оповестяване на конкурсните сесии. По този метод авансово ще бъдат избегнати неточности. Самите стратегии към този момент са по-опростени и е по-лесно да се кандидатства по тях, съобразени са в по-голяма степен с нуждите на културния бранш, прецизират от министерството.

Предложения по плановете на документи могат да бъдат направени посредством оповестената форма на уеб страницата на Национален фонд „ Култура ”, където са оповестени и Проектите на документи към другите стратегии:.

„ Вярвам, че тези 30 млн. лв., разпределени по почтен метод, в действителност ще оказват помощ за развиването на културния бранш в България и в последна сметка ще спомогнат за това повече български жители от всички възрасти да имат достъп до качествена просвета ”, акцентира зам.-министърът на културата Юрий Вълковски и изрази вяра, че допустимо по-широк кръг хора ще се включат в публичното разискване.

Национален фонд „ Култура ” възнамерява да разгласи новите състезания на 6 април със период за кандидатстване до 9 май 2022 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР