Тридесет и шестте български общини, които не участваха до този

...
Тридесет и шестте български общини, които не участваха до този
Коментари Харесай

36 български общини могат да кандидатстват за безплатен интернет

Тридесет и шестте български общини, които не участваха до този миг в самодейността за безвъзмезден безжичен интернет на публични места WiFi4EU, могат да аплайват в нов конкурс. Той ще бъде отворен от 3 юни 2020 година, 14:00 часа (българско време) до 18:00 часа на 4 юни 2020 година, като преди този момент локалните управляващи би трябвало да имат предварителна регистрация на портала WiFi4EU, оповестиха от Транспортното министерство.
С бюджет от 14.2 млн. евро, Европейската комисия ще разпредели 947 ваучера на правилото „ първи кандидатствал — първи финансиран “, спазвайки географския баланс.
Провеждането на четвъртия, финален конкурс, беше планувано за месец март, само че комисията го отсрочи заради усложнената конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19.
Осемдесет и шест % от българските общини към този момент получиха своите ваучери от извършените до този миг три състезанието. Общо за страната са привлечени 3 435 000 евро за създаване на високоскоростни безжични връзки на публични места. България е първо място в Европейски Съюз по брой на общините, обхванати от самодейността WiFi4EU.
Европейската комисия удължи с още 8 месеца периодите за инсталиране на оборудването от първите три състезанието на самодейността WiFi4EU, с цел да се даде опция на общиите, които са наранени от разпространяването на Ковид–19, да завършат своите планове.
По данни на Европейската комисия 18% от направените до този миг съоръжения на точки за достъп в общините от Европейския съюз, са в лечебни заведения, а 37,5% в учебни заведения. В изключителната конюнктура, обвързвана с разпространяването на ковид, плановете по самодейността WiFi4EU помогнаха доста за достъпа на жителите на дребните обитаеми места до надеждни административни и бизнес услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР