Тридесет и един на сто от абонатите на "Топлофикация Перник"

...
Тридесет и един на сто от абонатите на "Топлофикация Перник"
Коментари Харесай

Договор Равни вноски са подписали 31 на сто от абонатите на Топлофикация Перник

Тридесет и един на 100 от клиентите на "Топлофикация Перник " са подписали контракт "Равни вноски " с сдружението, заяви изпълнителният шеф Ясен Кацаров.

Съгласно контракта сумите за парно и топла вода се издължават на 11 равни вноски, изчислени на база ползване на топлинна сила от миналата година. Контрагентът употребява отстъпка от 30 % от първата и 11-тата вноска.

С 10 на 100 по-малко заплаща и всеки клиент, издължил едновременно всички 11 вноски. Според Кацаров клиентите, които са избрали да издължават употребяваната топлинна сила на равни месечни вноски, няма да усетят никакво утежнение на фамилния бюджет през зимните месеци, тъй като заплащат единствено цената на контрактуваната равна месечна вноска. През ноември предходната година "Топлофикация Перник " е произвела с 20 на 100 повече топлинна сила в съпоставяне със същия месец през 2019 година.

Основният фактор, определящ повишеното ползване, са по-ниските средномесечни температури и по-неблагоприятните климатични условия, прецизират от "Топлофикация ". Около 30 % от клиентите на сдружението са получили фактури до 50 лв., 30 на 100 са получили сметки до 100 лв., посочи Кацаров. По данни на Българска академия на науките, средномесечната температура за месец ноември 2020 година в Перник е била 4,4 градуса, до момента в който през същия месец на миналата година е била 9,4 градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР