Тридесет човека бяха арестувани при протест на опозицията в Никарагуа

...
Тридесет човека бяха арестувани при протест на опозицията в Никарагуа
Коментари Харесай

30 арестувани опозиционери при протест в Никарагуа

Тридесет индивида бяха задържани при митинг на опозицията в Никарагуа през вчерашния ден, съобщи Франс прес, като се базира на полицията.
Демонстрацията в столицата Манагуа против президента Даниел Ортега бе разпръсната от полицията.

Силите на реда използваха зашеметяващи гранати, с цел да разгонят протестиращите. Журналисти бяха ударени и краткотрайно арестувани, оповестиха самостоятелни медии.

Над 320 души бяха убити от началото на митингите в Никарагуа през април. Противниците на Ортега го упрекват в корупция и шуробаджанащина, напомня Франс прес.

"Не стреляйте ", "Свобода ", скандираха през вчерашния ден протестиращите към служителите на реда, които ги обкръжиха на паркинга на търговски център, където те се бяха събрали, с цел да стартират шествие. Стотици чиновници на силите за битка с безредиците бяха ситуирани рано сутринта в столицата и на пътя към град Масая.

В събота полицията предизвести, че ще осуети неразрешените митинги.

Генералният секретар на Организацията на американските страни (ОАД) Луис Алмагро прикани "правителството на Никарагуа към освобождение на арестуваните протестиращи, ценене на правото на кротичък митинг и прекъсване на репресиите и на всички закани против политически водачи и мирните жители ".

Ситуацията в Никарагуа "засяга директно " Коста Рика, акцентира министерството на външните работи на прилежащата страна. То прикани интернационалната общественост да посредничи за възобновяване на прекъснатия през юни разговор сред никарагуанското държавно управление и съпротива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР