Тридесет български граждани остават блокирани в Израел без възможност да

...
Тридесет български граждани остават блокирани в Израел без възможност да
Коментари Харесай

30 български граждани остават блокирани в Израел

Тридесет български жители остават блокирани в Израел без опция да се приберат назад към дома. Това сочи информация на посолството ни в Тел Авив към 17 ч, съобщи bTV.

България обмисля опцията за изпращане на трети полет на държавния „ Еърбъс “

8 души са блокирани край израелския град Хайфа. Седем са в Йерусалим, а други дребни групи са из цялата страна, сподели посланикът ни Славена Гергова. Около 180 непрекъснато пребиваващи българи в Израел са се свързали с посолството ни с искане България да им помогне да изоставен страната.

Посолството в Тел Авив изготвя описи с български жители, които са поискали да бъдат изведени от Израел. Единият е с хора, които войната е заварила, до момента в който са на отмора.Вторият лист е на български жители, които живеят и работят в Израел, само че желаят да се завърнат в България.

България има подготвеност за спомагателен полет за евакуация на сънародници от Израел. Това сподели министър председателят Николай Денков. Той дава отговор на въпроси, заложени му във фейсбук. Това е следващата самодейност, в която Денков се включва

Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските жители от Държавата Израел, сподели Денков. Според него в случай че този спор се задълбочи, това ще има отражение за идващата зима.

Първият полет на държавния аероплан бе в неделя

Правителственият „ Еърбъс ”, с който се изтеглят българите от Израел кацна в София.По предварителна информация на борда са към 90 наши сънародници. С тях е и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

“Успяхме безвредно да придвижим първата група българи, имаме подготвеност да организираме и втори полет ”, сподели вицепремиерът Мария Габриел на Летище София.

Движението „ Хамас “ предприе в събота офанзива против Израел, боевете не престават и през днешния ден. В. „ Джерузалем пост “ в това време заяви, че броят на убитите при офанзивата хора в Израел е надхвърлил 300, повече от 1500 души са били ранени.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР