Тричленка на Апелативния съд – София с председател Калин Калпакчиев

...
Тричленка на Апелативния съд – София с председател Калин Калпакчиев
Коментари Харесай

Съдията на Прокопиев и Панов пусна предсрочно убиецът Пол Фриймън на свобода!

Тричленка на Апелативния съд – София с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева пусна на независимост австралиеца Джок Полфийман, наказан за убийството на студента Андрей Монов. Това стана откакто апелативните съдии разгледаха тъжба против решението на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без почитание молба за предварително условно освобождение на австралийския жител.

Преди няколко месеца Полфийман, който изтърпява 20-годишна присъда за убийството на българския студент, разгласи гладна стачка в пандиза, тъй като управата там и българските управляващи имали незаслужено отношение към него във връзка с правото му на работа зад решетките, разгласи тогава австралийската ABC.

Миналата година Джок Полфрийман самичък отдръпна настояването си за предварително освобождение от пандиза, само че по-късно я възобнови.

През годините Полфрийман постоянно влизаше в новинарските излъчвания. Преди 3 година той стана ръководител на затворническо съдружие, което се бори за правата на лишените от независимост. Заради самодейността му неговата сънародничка Каролайн Стейпълс го номинира за „ Човек на годината “ в класацията на Българския хелзинкски комитет (БХК). Това провокира публичен скандал и правозащитниците бяха принудени да отдръпна номинацията му.

Преди 6 година пък австралийските управляващи желаеха Полфрийман да бъде върнат в родината си, където да изтърпи остатъка от присъдата си, само че прокуратурата отхвърли с претекста, че австралиецът е правил голям брой груби нарушавания на разпоредбите и неведнъж е бил наказван в пандиза. Тогава той бе изтърпял по-малко от 6 година от наложеното му наказване.

Помните ли острието на олигархията във Висш съдебен съвет? Съдията -маша на Прокопиев и протежето му Лозан Панов Калин Калпакчиев пусна на независимост злокобния палач Пол Фриймън, който закла сина на психолога Христо Монов преди няколко години на пъпа на столицата. Хлевоустият соросоид арбитър Калпакчиев без да му мигне окото пусна извергът на независимост. Аверите на Прокопиев и Калпакчиев от БХК предложиха преди две години бруталния нарушител за “човек на годината”. Сега му подариха свободата. Безчинствата и самозабравата на самозабравили се съдии и прислужници на мафията срути и дребното почит в правосъдната система у нас.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР