Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) обяви за нищожна

...
Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) обяви за нищожна
Коментари Харесай

Неокончателно: Съдът каза, че държавната методика за санкции за даване на европари за селскостопански мерки се отменя

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) разгласи за оскъдна Методика за установяване на наказания по отношение на нарушавания, открити по подмярка 4.1 " Инвестиции в аграрни стопанства " от Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година
Основанието е, че изпълнителният шеф на Държавна фирма " Земеделие " (ДФЗ), утвърдил оспорената методика, не е овластен нито от Конституцията, нито от закон да издава нормативни административни актове. Същият е работил като административен орган с господарски пълномощия без изискуемата, в тази връзка, компетентост. Съгласно член 2, алинея 1 от Закона за нормативните актове, нормативни актове могат да издават единствено органите, планувани от Конституцията, или от закон. Методиката не е обнародвана и в Държавен вестник.
Решението по административно дело № 9424/2019 може да се апелира пред петчленен състав на Върховен административен съд.
За предходния програмен интервал (2007 - 2013), на тричленка Върховен административен съд анулира друга значима методика - тази за къщите за посетители, детайлности можете да си припомните ТУК! А методиката излиза на бял свят по времето, когато някогашният аграрни министър Румен Порожанов беше отпред на ДФЗ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР