Тричленен състав на Софийския апелативен съд е отменил наложената от

...
Тричленен състав на Софийския апелативен съд е отменил наложената от
Коментари Харесай

Апелативният съд осъди условно Александър Методиев - Бат' Сали, и го порица за хулиганство

Тричленен състав на Софийския апелативен съд е отменил наложената от по-долната правосъдна инстанция санкция от 3 хиляди лева по отношение на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Александър Методиев, прочут с прякора си Бат Сали, и е удостоверил наказването му от 6 година условно с 3 година изпитателен период. Това стана известно през днешния ден, откакто от съда разгласиха претекстовете към решението, което е от предходната седмица. To не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд (ВКС).

Бат Сали е обвиняем за безчинство и незаконно възпрепятстване на орган на властта да извърши отговорностите си. След като апелативните магистрати са отменили наложената санкция за хулиганските прояви, те са добавили друго наказване към условната присъда - публично неодобрение. Така дубликат от присъдата на Методиев ще бъде изложен на видно място в постройката на община Самоков в продължение на месец.

Според обвиняването на 1 май, до момента в който пътувал с кола към Костенец, Бат Сали подхванал неразрешеното тройно изпреварване, не спрял на полицейски сигнал, а след това опитал да окаже напън върху шефа на районното ръководство и да осуети инспекция на микробус с футболисти от футболния тим на ромите от Самоков. Освен това се върнал при полицейския патрул и с депутатска карта заплашвал чиновниците на Министерство на вътрешните работи с: "...ще ви уволня и след три дни ще се забележим цивилни ".

Повече за обвиняването на някогашния народен представител, четете тук.

През септември 2016 година прокуратурата внесе обвинителен акт против тогавашния депутат, който самичък се отхвърли от имунитета си малко преди този момент.

Апелативният съд постановява, че сътрудниците им от първата инстанция са позволили нарушаване на материалния закон, откакто са пренебрегнали законовата наредба, съгласно която при положение на голям брой закононарушения, какъвто е и актуалният, причинителят не трябва да бъде освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказване за някое от тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР