Тричленен състав на Окръжния съд в Хасково с председател Господинка

...
Тричленен състав на Окръжния съд в Хасково с председател Господинка
Коментари Харесай

Катунарят Васил Колев, посегнал на хасковски полицай, влезе като свободен човек в съда, но...

Тричленен състав на Окръжния съд в Хасково с ръководител Господинка Пейчева върна назад зад решетките катунаря Васил Колев, упрекнат в нанасяне на телесна щета на служителя на реда Димитър Кючуков от районното ръководство в града. Първата инстанция – Районният съд, дефинира мярка за неотклонение “парична гаранция ” в размер на 6500 лв..

Днес юристите му показаха платежно разпореждане, че сумата е преведена по сметката на Районен съд. Прокуратурата обаче оспори решението на първоинстанционния съд и през днешния ден то бе анулирано, като вместо него бе наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”, написа haskovo.net.

Веднага след произнасянето на правосъдния състав белезниците щракнаха на ръцете на Васил Колев и той бе отведен назад в ареста.



Адвокатите на обвинения се протипоставиха яростно на настояването на прокуратурата. Според Живко Чепишев няма доказателства, че Васил е блъснал служителя на реда. “Той има непрекъснат адрес, работи, младеж е, на 21 години”, пледира юристът. По думите на юриста Васил е бил пребит в полицията, а в Бърза помощ са му отказали да го прегледат. Затова бил заставен да търси здравна помощ в Пловдив и Кърджали.



Прокурорът Елеонора Иванова пък съобщи, че първата инстанция не е решила вярно публичната заплаха на действието. Според държавното обвиняване Васил е карал Опела, който по думите на потърпевшия служител на реда се е опитал да ги прегази при мелето на 31 юли в катуна край Република.

Припомняме, че патрулът бе отишъл там по сигнал на тел. 112, в която жена бе декларирала, че мъжът й е лишил детето й и отхвърля да й го даде, като я принуждава да проституира. При идването на полицията униформените са били нападнати от двайсетина роми с брадви и колове в ръце.



“Обвиняемият един път към този момент е направил опит да избяга от органите на реда”, съобщи прокурорът. Елеонора Иванова разясни в коридорите на съда, че Опелът, ръководен от Васил Колев, е бил преследван от полицейска кола с включени сирени, само че не спрял. В квартал Орфей бил засечен от друга патрулна кола, били създадени и изстрели във въздуха, които респектирали катунарите бегълци и по този начин те са били арестувани.

След произнасянето на съда многочислената рода на Васил подвигна тревога пред Темида. Викове и викове огласиха пространството пред правосъдната палата, само че до ексцесии не се стигна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР