Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на

...
Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на
Коментари Харесай

10 г. затвор за мъж, убил познат от ревност към жена си

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на арбитър Йоланда Цекова дефинира наказване от 10 години „ отнемане от независимост “ за 48-годишния Георги Стойков, като го призна за отговорен за осъществено ликвидиране.

Трагедията се разигра на 10 ноември 2019 година, към 00,20 ч., в Кюстендил, кв. „ Герена “, на ул. „ Пролет “, против блок 160. Георги съзнателно умъртвил 45-годишния Христо Смиленски с нож. Според прокуратурата Георги научил за връзка сред брачната половинка му и техен прочут. Той изискал среща със своя противник Христо, с цел да си изяснят връзките, само че двамата се сбили. При сбиването противникът му създал изстрел с газов револвер, а Георги му нанесъл три удара с нож в региона на корема.

За да построи защитна версия за дейностите си, Георги поставил в ръцете на Христо няколко еврови банкноти и се обадил на телефон " 112 " за оказване на помощ. Раненият с нож мъж умрял при превозването му в лечебно заведение. Обвиняемият мъж декларирал пред служителите на реда, че е пробол Христо при самоотбрана. Впоследствие не се признал за отговорен и дал пояснения, че го умъртвил заради изнудване за пари.

Кюстендилският областен съд отхвърля като безпочвен и необоснован предявения, от брата на потърпевшия срещу подсъдимия, цивилен иск в размер на 200 000 лева

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Софийския апелативен съд с въззивна тъжба или възззивен митинг в 15- дневен период, считано от през днешния ден.
Съдът удостовери мярката за неотклонение, взета във връзка с подсъдимия „ Парична гаранция “, в размер на 2 000 лева Това определение предстои на тъжба пред САС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР