Трибуналът на Световната атлетика отмени дисквалификацията на световната шампионка на

...
Трибуналът на Световната атлетика отмени дисквалификацията на световната шампионка на
Коментари Харесай

Отмениха наказанието на световната шампионка на 400 метра

Трибуналът на Световната атлетика анулира дисквалификацията на международната шампионка на 400 метра Салва Ейд Насер от Бахрейн. През юни централата краткотрайно спря правата на Насер за неопределен срок поради три нарушавания по отношение на представянето на данни за местонахождението си за допинг проби за интервал от 12 месеца (12 март и 12 април 2019-а, 24 януари 2020-а), което е в нарушаване на кодекса на Световната антидопингова организация (WADA).

Трибуналът на Световната атлетика обаче не удостовери, че Насер е пропуснала теста на 12 април 2019 година. По този метод тя не е нарушила кодекса на WADA, съгласно който три пропуснати допинг теста се санкционират с дисквалификация за една година.

През октомври 2019 година 22-годишната Ейд Насер завоюва международната купа на 400 метра, откакто реализира трето време в историята на дисциплината 48.14 секунди на финала на шампионата в Доха (Катар). В кариерата си тя има още сребро от шампионата на планетата през 2017 година, както и два златни и един сребърен орден от Азиатски игри.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР