Три влака със 130 пътници, сред които и деца, са

...
Три влака със 130 пътници, сред които и деца, са
Коментари Харесай

Кошмарно пътуване: 130 души, сред които и деца, са блокирани в три влака

Три влака със 130 пасажери, измежду които и деца, са блокирани от часове на гара Завет поради неприятното време. За това алармираха фенове на bTV, които чакат часове наред вести. Става въпрос за двата бързи влака София – Варна и пътническия трен от Карнобат за Варна.

Снимка: btvnovinite.bg

Причината – скъсана контактна мрежа върху товарен трен. Аварията е станала в 4:40 ч. сутринта, оповестиха за bTV от НКЖИ. На място е бил изпратен дизелов локомотив, който да се опита да освободи и изтегли товарния трен, само че по пътя има паднали и доста дървета, както и провиснала контактна мрежа. Изпратена е на място профилирана техника, която да ремонтира контактната мрежа. Едва тогава дизелов локомотив ще може да изтегли влака.

Главни довеждащи далекопроводи са прекратени, сподели кметът на града

Властите се пробват да провеждат три рейса от Карнобат, с които да бъдат извозени пасажерите от блокираните влакове. Проблемът е, че Ришкият проход е затворен и се търси различен маршрут.

Снимка: btvnovinite.bg

Снегът е влажен, натежал е на дърветата и на някои места дърветата са паднали непосредствено на линията, на други клоните опират в контактната мрежа. Да, има деца. Влаковете са напрегнат – отопляват се. Няма заплаха от измръзване на пасажерите. Нямаме бедстващи пасажери на гари или сред гари, които да са оставени на студено. Полагат се грижи за пасажерите “, разяснява пред bTV Емил Симеонов, представител на НКЖИ.

Мъжът е бил от Казанлък

Съветът към пасажерите е да стоят във влаковете в купетата и да чакат инструкции на чиновниците на БДЖ, които ще им дадат точна информация.

Снимка: btvnovinite.bg

Всичко за усложнената конюнктура в страната поради изобилния снеговалеж четете в нашия онлайн репортаж:

Следете всичко най-важно за разчистването на пътищата и възобновяване на електричеството
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР