Три варианта за получаване на пенсии от частните фондове предлага

...
Три варианта за получаване на пенсии от частните фондове предлага
Коментари Харесай

Държавата предлага три варианта за изплащане на втората пенсия

Три разновидността за приемане на пенсии от частните фондове предлага общественият министър. Първите заплащания би трябвало да стартират след 2 години.

Над 3 милиона и 700 хиляди души родени след 1959-та година се обезпечават за втора песния. През 2021 година пари от частните фоднове ще получат дамите навършили възрастта за пенсиониране. Изплащането на пенсиите на мъжете ще стартира 3 години по-късно.

Хората ще имат право на избор. Ако в партидата им са събрани задоволително пари ще получават пожизнена пенсия за напреднала възраст. Очакваният най-малък размер е 40 лв.. В случай,че насъбраните средства са по-малко и не стигат за пожизнена втора пенсия хората ще могат да ги получат разсрочено, а в случай че сумата е по- дребна от три минимални пенсии - еднократно.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Натрупванията изключително на първите кохорти пенсионери не са огромни и няма да са задоволителни, с цел да обезпечат пожизнено заплащане. Това беше претекста да се разпише в законопроекта тези други варианти, като разсрочено заплащане, което ще бъде по-масово първоначално.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР