Три въпроса в Международния ден на жените 2021: Знаете ли, че

...
Три въпроса в Международния ден на
жените 2021: Знаете ли, че
Коментари Харесай

Женска сила зад MINI: Кой знае рецептата за успех в създаването на вдъхновяващи продукти?

Три въпроса в Международния ден на жените 2021: Знаете ли, че жена стои зад лансирането на най-бързото MINI, конструирано в миналото? Знаете ли, че първото напълно електрическо MINI е разработено под управлението на жена? Знаете ли, че дизайнът на „ най-мъжественият “ от всички модели MINI е завършен от жена?

Три въпроса в Международния ден на жените 2021: Знаете ли, че жена стои зад лансирането на най-бързото MINI, конструирано в миналото? Знаете ли, че първото напълно електрическо MINI е разработено под управлението на жена? Знаете ли, че дизайнът на „ най-мъжественият “ от всички модели MINI е завършен от жена?

„ Ние сме всички разнообразни - само че дружно сме добри “ е мотото в ежедневната работна среда в MINI, a смисълът непрекъснато се демонстрира на процедура. Не може да се очаква и друго от международен производител на премиум коли, при който средно половината от колите се купуват и управляват от дами.

Борбата за тъждество ще бъде успешно приключена единствено тогава, когато за нея вече не би трябвало да се приказва. Дотогава изключителните дами в екипа на MINI служат за ентусиазъм за женското самочувствие. Представяме три от тях. Те са образец за силни дами, които са поели кормилото на ключови позиции в МИНИ и са стигнали до там, където са, просто тъй като са най-добрите в това, което вършат.

Знаете ли, че жена стои зад лансирането на най-бързото MINI, конструирано в миналото?

Петра Бек посещава девическо средно училище за съвременни езици и след това решава да учи електротехника. „ По времето, в което взех решението си наистина не осъзнавах, че това ще бъде културен потрес “, спомня си тя. "Интересувах се от математика и физика и желаех да избера просветителна степен, която да ми даде допустимо най-много възможности. " Тогава в нейната специалност делът на дамите е по-малко от 10 %. При започване на кариерата й нещата не са доста по-различни. При международните планове, които тя ръководи като систематичен инженер в космическата промишленост, сътрудниците мъже очевидно са болшинство. Кариерата й продължава с пет години съвещания за съгласуване на процесите сред продажби, производство и ръководство на снабдители. Какво е належащо, с цел да успееш в една считана за типично мъжка специалност? „ Трябва да сте в действителност заинтригувани, ентусиазирани и също по този начин да имате издръжливост и твърдоглавие “, споделя Петра Бек. И в даден миг, съгласно нейния опит, най-важни са компетентността и личностните качества. "В същина, особено за един управител, всички тематики - колкото и механически да са те - са преди всичко свързани с хората. " Въпреки това солидната й развойна активност като инженер постоянно й оказва помощ да спечели уважение по-бързо.

Петра Бек работи за BMW Group от 2007 година, където очевидно "се случиха доста неща по отношение на разнообразието през последните години ". И когато става въпрос за тази тематика, тя има вяра, че "винаги избирам да бъда част от процеса, а не просто наблюдаващ ". Вълнуващи артикули, страховит екип, работа интернационална среда и с разнообразни задания – всичко това я привлича във връзка с работата й като мениджър на автомобилни планове в MINI, с което се занимава от две години. Един от най-важните моменти до момента е да управлява създаването и въвеждането в серийно произвеждане на най-бързото MINI произвеждано в миналото.

MINI John Cooper Works GP (комбиниран разход на гориво: 7,3 л / 100 км; комбинирани излъчвания на CO2: 167 г / км) е изключителна необичайност с четирицилиндровия си мотор с 225 кВт / 306 к.с. и индустриална серия лимитирана до 3000 единици. Въпреки внушителния си външен тип, това MINI е и наистина симпатична кола, споделя ръководителят на проекта. "Харесва ми, когато автомобилът провокира усмивка на лицето на другите участници в движението. Точно това се случва с всяко MINI. " Това се случва и при класическите ралита, в които Петра Бек обича да участва в свободното си време и с нетърпение чака завръщането им след почивката, обвързвана с пандемията.

Знаете ли, че първото изцяло електрическо MINI е създадено под ръководството на жена?

"Да бъдеш друг не значи нито че си по-добър, нито по-лош, това просто трябва да се разбере ", споделя Елена Едер. Тя споделя, че има „ многообразие “ в автобиографията си и се разказва като „ дете на света “. Родена в Италия, възпитана на няколко езика, отгледана първо в Съединени американски щати, а по-късно във Франция, тя учи машинно инженерство в Италия, след като приключва гимназия, само че скоро след това още веднъж е на път. Първите й професионални задължения я отвеждат във Франция, Италия, Англия и Германия, както и в Индия и Китай. Междувременно Елена Едер е майка на три деца и се чувства в MINI като вкъщи. Като ръководител на плана тя способства за представянето на първия изцяло електрически модел на британската премиум марка MINI Cooper SE (комбиниран разход на гориво: 0,0 л / 100 км; смесен разход на електрическа енергия: 17,6 - 15,2 кВч / 100 км според WLTP тест цикъл, 16,1 - 14,9кВч/ 100 км според NEDC тест цикъл, комбинирани емисии на CO2: 0 г/км), на пътя.

За Елена Едер устойчивостта е въпрос на отношение, а технологиите са инструментът за нейното осъществяване. Още като дете тя изпитва мощен интерес по отношение на технологиите. "Не играех с кукли, а с коли. И по този начин професионалната й кариера я води в автомобилната индустрия. " Винаги съм била очарована от сложността и красивите неща ", казва Елена Едер. " А колите за инженерите са като гмуркането сред Големия бариерен риф за водолазите. "

Фактът, че би трябвало да се потопи в „ мъжки свят “, с цел да осъществя ползите си, никога не тормози инженера. "Никога не съм желала да схващам работата си като мъжка. Това е моята пристрастеност, с това искам да се занимавам. " Елена Едер е убедена, че решителността, откритостта и правилната настройка, при които многообразието се приема за даденост, са най-добрата рецепта против рестриктивните мерки, които към момента прекомерно постоянно пречат на жените. "Мисля, че всеки би трябвало да следва своята пристрастеност и никой не би трябвало да се вписва в предубеждения или зададени модели. "

Знаете ли, че дизайнът на „ най-мъжественият “ от всички модели MINI е завършен от жена?

MINI Countryman е най-големият, най-универсален и съгласно някои „ най-мъжкия " модел на марката MINI. Солидният, удобен модел дължи своя изразителен дизайн до голяма степен на жена. Дизайнерът на MINI Кристин Цуриян е тясно обвързвана с този модел. "MINI Countryman е състезателен и с универсални възможности, освобождава доста сила в сравнително дребен отпечатък. В известен смисъл това е тъкмо моят метод на живот ", споделя дамата, която балансира интензивното натоварване със сноуборд, сърф, колоездене, туризъм и кросфит.

Любовта на Кристин Цуриян към MINI се събужда по време на образованието й в Art Center College of Design в Лос Анджелис. Червено MINI Cooper S с черен противоположен покрив е „ първата кола, с която имах незабавна емоционална връзка “. И това значи нещо щом се случва с жена, която произлиза от семейство, което е обожател на камиони. В южната част на щата Калифорния, където тя е израснала, пикапите с V8 мотори с голям размер са желано превозно средство. Освен пристрастеността си към рисуването, Кристин Цуриян също проявява интерес към колите на ранна възраст. Заедно с братята си тя редовно придружава татко си, който ръководи собствено дизайнерско студио. Там те създават концептуални и филмови превозни средства, включително "Батмобилите " и други превозни средства за разнообразни супергеройски блокбъстъри. "Това беше творчески свят, от който в действителност желаех да бъда част ", спомня си Кристин Цуриян.

По време на образованието си тя осъзнава точно къде най-вече желае да изрази творчеството си. Характерът на червеното й MINI я превзема. „ По това време се влюбих в марката. Знаех, че един ден искам да работя за MINI. “ През 2010 година идва и този ден и Кристин Цуриян си спомня добре, че в началото е съвсем малко уплашена. При това не тъй като навлиза в доминираната от мъжете автомобилната промишленост, а "защото внезапно срещнах толкова много надарени дизайнери в студиото ". Но в MINI тя бързо се учи да развива самочувствие и доверие в собствените си качества. „ Единствените спънки, които срещнах, бяха тези, които бях построила сама “, казва Кристин Цуриян през днешния ден. Тя е още по-доволна от сплотеността в малката общност на екстерирните дизайнери на MINI. "Екипният дух в MINI е в действителност нещо особено. " За нея една от най-предизвикателните задания е поставянето на основите за характера на новия модел, битка с условията на технологиите и за основаване на добър дизайн в процеса. Да бъдеш сполучлив в тези процеси към този момент не е въпрос на пол, казва Кристин Цуриян. "Днес много дами, които променят автомобилната промишленост и тяхната роля нараства от ден на ден и повече. "

*Източник: www.mini.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР