Три въпроса след убийството на детето от с. Сотиря не

...
Три въпроса след убийството на детето от с. Сотиря не
Коментари Харесай

Три въпроса след престъплението

Три въпроса след убийството на детето от с. Сотиря не ми дават покой, не приказвам за обвинения - той е явен. Примитивен субект, евентуално използвал алкохол, който е отключил дремещия незаконен нагон. Той ще си получи заслуженото от съда (приемаме, че хванатият е извършителят).

Оставям настрани и сладострастно-садистичното разпасване на медиите в надпреварата за по-зловещи детайлности " какво е предписание чудовището с детето ", което продължава пети ден да е съществена вест по малките екрани.

Интересуват ме тези, които не са нарушители.

На първо място лекарят от Спешната помощ

По сведение на бабата на момиченцето, която съпровожда детето в колата за спешна помощ: лекарят оставя откъм гърба стенещото в схващане дете и сяда начело до водача.

Не познавам регламента, може и да е работил лекарят без нарушавания. Казвам обаче, че в случай че това се е случило, считам този простоват факт не за непрофесионален, а за безсърдечен: детето стене в схващане в ръцете на баба си, лекарят го няма до детето. От Спешна помощ отхвърлят към този момент коментар пред медиите, тъй като тече инспекция.

Вторият безпокоящ акцент:

на какво служи служебният юрист

- на закона, или на публичното мнение и обвиняването.

Служебният юрист от Сливенската адвокатска гилдия заяви незабавно откакто приказвал с подзащитния си, че той е признал, че е направил закононарушението. Тоест научаваме най-важното - за признанието, на първо време точно от служебния му бранител. Не даже от прокуратурата, която заяви ден по-късно. Случаят разбулва проблем табу и подхранва нелицеприятната догадка кому служат някои служебни юристи - дали на закона и защитавания обвинен, или за споразумяване на споразуменията с прокуратурата, посредством които се стига до по-лека присъда, само че по-добре по-лека в сравнение с никаква, нали по този начин.

През това време

политически водачи пледират с демагогски възторг за най-сурови санкции

и за крути ограничения. Шампионът е вицепремиерът Каракачанов - и този път той изгря стремително в новините, както след всяко тежко закононарушение, осъществено от " несоциализирани общности ", разбирай роми. Само часове след злокобната вест за убийството на детето в с. Сотиря, Каракачанов настоя концепцията му за несоциализираните общности да бъде призната, тъй като за него " сигурността на българските жители е по-важна от някакви намръщени служители в Брюксел ".

Допускам, че към оня миг - незабавно след известието за закононарушението, вицепремиерът автоматизирано е приел, че изнасилвачът и палач на детето е от някоя несоциализирана " общественост ", което е правилно на половина - хванатият е несоциализиран, само че дали е от общественост? Ходил е на учебно заведение - в някои медии прочетох, че даже бил в гимназиален клас, когато напуснал. Ако е правилно, необичайно, че няма детайлности...

За първи път, коства ми се, не знаем какъв е етническият генезис на причинителя, този път никой не разгласи от коя " несоциализирана общественост " е той. Можем да се похвалим надали не, че сме достигнали стандарта на " намръщените служители в Брюксел " по въпроса за етническата принадлежност на причинителите на закононарушения.

За лекаря и служебния юрист ни следва дълъг път - до стандартите на човечността и законността. А от демагогията на политиците излаз няма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР