Три украински дрона бяха свалени над Москва рано в неделя,

...
Три украински дрона бяха свалени над Москва рано в неделя,
Коментари Харесай

В разгара на войната: Три украински дрона са свалени над Москва

Три украински дрона бяха свалени над Москва рано в неделя, заяви съветското министерство на защитата при нахлуване, което затвори за малко интернационално летище, съобщи Агенция Франс Прес. Докато един от безпилотните самолети беше свален в покрайнините на града, други два бяха „ обезвредени от електронна война “ и разрушени в офис комплекс. Никой не е потърпевш.

Москва и нейните покрайнини, ситуирани на към 500 километра от украинската граница, рядко са били цел по време на спора в Украйна, имаше единствено няколко офанзиви с дронове тази година. Атаката, обявена в неделя, е последната от поредност наскорошни набези с дронове в това число против Кремъл и съветски градове покрай границата с Украйна. Москва упрекна Киев за тях. Министерството на защитата назова настоящето нахлуване " опит за терористична офанзива ". „ На 30 юли сутринта опитът за терористична офанзива на киевския режим с безпилотни летателни апарати против обекти в град Москва беше осуетен “, се споделя в Telegram. „ Един украински БПЛА беше погубен във въздуха от системи за Противовъздушна отбрана над територията на Одинцовски регион на Московска област. „ Още два безпилотни летателни апарата бяха обезвредени от радиоелектронна битка и, откакто изгубиха надзор, се разрушиха на територията на комплекса от нежилищни здания на Москва-Сити. Москва-Сити е комерсиална част на запад от града. Кметът на града Сергей Собянин разгласява в Telegram, че " фасадите на две градски офис кули са леко развалени ". Той добави, че " няма жертви и ранени ".

Летището е затворено за малко

Държавната осведомителна организация ТАСС заяви, че столичното летище Внуково е " затворено за политане и кацане, полетите са пренасочени към други летища ". След по-малко от час интервенциите наподобява се възстановиха.

По-рано този месец серия от офанзиви с дронове за малко прекъсна въздушния трафик на същото летище, на югозапад от града.

Атаките против Москва идват няколко седмици след украинската контраатака за отвоюване на територия, завладяна от Русия след експлоадирането на широкомащабни военни дейности през февруари 2022 година Руското външно министерство съобщи, че сходни офанзиви " не биха били вероятни без помощта, предоставена на режима в Киев от Съединени американски щати и техните съдружници в НАТО ". В петък Русия заяви, че е прихванала две ракети над южната й Ростовска област, граничеща с Украйна, като минимум 16 души бяха ранени от парчета, паднали върху град Таганрог. Малко по-късно Русия свалила втора ракета С-200 покрай град Азов, като парчета са паднали в необитаем регион.

От другата страна на границата съветски удар умъртви двама души в южния град Запорожие в събота, оповестиха управляващите там. Най-малко един граждански беше погубен при ракетна офанзива против североизточния град Суми, съгласно украинската национална полиция, която добави, че има петима ранени. Според публичната телевизия Suspilne постройката е била разрушена при детонация към 20:00 ч. (местно). В началото на юли съветска офанзива с дрон удари жилищна постройка в същия град, убивайки трима и ранявайки 21.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР