Три тайни гласувания ще се проведат в началото на петъчната

...
Три тайни гласувания ще се проведат в началото на петъчната
Коментари Харесай

Избират омбудсман и почетни граждани на сесията на ОбС в петък

Три секрети гласувания ще се проведат при започване на петъчната сесия на локалния парламент. Общинските съветници ще дадат своя избор за избор на публичен медиатор на територията на Община Благоевград. Единствената постъпила кандидатура е на доцент доктор Валентин Пенчев Василев. Комисията по номинация и осъществяване на процедура по желание на публичен медиатор прегледа в детайли набора от документи и след извършено събеседване с претендента одобри, че дават отговор на условията посочени в формалното съобщение от 19.02.2018г.

Местните парламентаристи ще гласоподават и две оферти за почитане със званието " Почетен жител ". Първата номинация е на проф. доктор Крум Кацаров за принос в развиването на актуалната гастроентерология в България. Втората – на Константин Стефанов Цеков, един от създателите на групата ФСБ, за принос в развиването на българското изкуство и просвета и популяризирането на Благоевград.

На петъчното съвещание ще бъдат утвърдени за финансиране процедури " Инвитро " със средства от бюджета на Община Благоевград за 15 бездетни двойки. Ще бъде гласувано и предложение за разпределяне на еднократна финансова помощ на поданици на Община Благоевград, според признатите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи.

Общинските съветници ще прегледат оферти по отношение на приемане на План за противопоставяне на тероризма на територията на община Благоевград, както и утвърждение на междинна оценка на осъществяването на Общинския проект за развиване 2014-2020 година Ще бъде гласувано и предложение за осъществяване на обществен търг за отдаване чартърен на парцели за слагане на преместваеми обекти.           

Като последна точка в дневния ред на идната постоянна сесия е включена молба за изявление от предприемчив комитет на родители живущи в кв. " Ален мак ", гр. Благоевград, по отношение на избраните критерии за приема на първокласници в идната 2018-2019 образователна година.

Предложенията, включени в дневния ред на идното съвещание, са разгледани  от непрекъснатите комисиите към локалния парламент. Предложеният дневен ред беше утвърден през днешния ден, 26.03.2018г., и от Председателския съвет към Общински съвет – Благоевград.

Редовното съвещание на Общински съвет - Благоевград  ще се организира на 30 март 2018 година /петък/ от 09.30 ч. в зала " 22-ри септември ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР