Три сценария разглежда световната общност във връзка с коронавируса. Това

...
Три сценария разглежда световната общност във връзка с коронавируса. Това
Коментари Харесай

Три сценария за развитието на коронавируса

 Три сюжета преглежда международната общественост по отношение на ковид. Това разгласи доцент Димо Димов от Националния действен щаб.

" Като първи сценарий се преглежда да има 7 дребни нови талази поредно в границите на две години.

Втори сценарий е по-голяма вълна през есента и зимата на 2020 година и следващи една или повече по-малки талази през 2021 година ", сподели той.

По думите му третият сценарий е т.нар.  " постепенно изгаряне на причинителя " - настоящо предаване, пораждане на нови обособени случаи, само че без ясен вълнов модел.

" Независимо от сюжетите, като цяло упованията са сред 18 и 24 месеца да се установи забележителна интензивност на ковид. Страните би трябвало да се приспособяват и да вземат ограничения, с цел да се откри баланс на противоепидемичните ограничения и възобновяване на живота. Следваме наклонността на поетапно либерализиране на ограниченията, като ще се анализира в идващите дни ограниченията дават ли резултат положителен или отрицателен, и ще има или следващо възвръщане към част от ограниченията или разхлабване ", добави още доцент Димов. 

1126 изследвани проби за последното денонощие. Това съобщи доцент Димо Димов, секретар на щаба за битка с COVID-19. 47 са новите доказани случаи, с нарастване 3 % от през вчерашния ден.

През последното денонощие у нас са направени 1126 проучвания. С това общият им брой става 1588. Нова област е Разград. Има 6-ма инфектирани в София, във Видин 22-ма, Благоевград - 5, 3 в Плевен, 2 в Кюстендил, 2 в Перник, в Пловдив, Пазарджик, Враца, Разград, Смолян, Сливен и Ямбол по един. Има 5 нови случаи на инфектирани деца на възраст сред 2 и 16 години.

Три от тях са в Благоевград и по един във Видин и Враца. Починали са трима през последното денонощие - в Смолян и Сливен. Първи случай на умрял доктор, работещ в Инфекциозното поделение. Колежката е на 43 години, уточни доцент Димо Димов.

Преди изказването на Димов бе оповестено, че Националният действен щаб стопира да дава брифинги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР