Три страни от Европейския съюз – Словакия, Люксембург и Малта

...
Три страни от Европейския съюз – Словакия, Люксембург и Малта
Коментари Харесай

Три страни от ЕС отзоваха посланиците си от Москва

Три страни от Европейския съюз – Словакия, Люксембург и Малта – отзоваха своите посланици от Русия, заяви РИА Новости. Това се случва на фона на дипломатическата рецесия сред Кремъл и западните страни.

След отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал Англия изгони 23 съветски дипломати от страната, обвинявайки Москва, че стои зад покушението. В знак на взаимност към Лондон доста страни, в това число Съединени американски щати, изгониха съветски дипломати.

Словашкият министър на външните работи Мирослав Лайчак съобщи, че страната му подхваща такива стъпки против Русия за първи път от 20 години. От Люксембург също показаха, че осъждат нападението против Сергей Скрипал и се доверяват на изводите на английските служби, че Русия е виновна.

В понеделник 16 страни от Европейския съюз, както и Съединени американски щати, Канада, Норвегия и Украйна, експулсираха съветски дипломати поради случая с отровения с „ Новичок “ съветски разузнавач. Страните взеха това решение въз основа на отчет, публикуван от Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР