Три столични болници се проверяват заради случая с починалото 3-годишно

...
Три столични болници се проверяват заради случая с починалото 3-годишно
Коментари Харесай

Случаят с починалото дете в София говорел за слаба квалификация на лекарите

Три столични лечебни заведения се ревизират поради случая с умрялото 3-годишно момченце в София.

Родителите го завели първо в детската болница, където обаче никой не им обърнал внимание. След това отишли в болница " Лозенец ", където изписали детето за домашно лекуване. След като още веднъж се върнали в детската болница, били изпратени в " Пирогов ", където в последна сметка детето умряло.

Пред bTV някогашният министър на опазването на здравето проф. Радослав Гайдарски дефинира случая като " покруса ". Той изрази мнение, че грешките са персонални. Според него случилото се приказва доста неприятно за подготовката на лекарите, които са били забъркани в този случай.

" Ако са в задоволителна добра кондиция и подготовка, щяха да видят, че е нещо съществено ", безапелационен е някогашният здравен министър. По негови думи трагичният случай приказва за " слаба подготовка на приемащите лекари и едно несъмнено отношение към дадения случай ".

Гайдарски уточни, че България е една от страните с елементарен достъп на пациентите до болница и има свободно напредване на пациентите в страната към болничните заведения за разлика от Запад, където от време на време би трябвало да се чака с дни и седмици за банкет. По тази причина той недоумява по какъв начин по този начин едно легло е било непокътнато за различен пациент на 15 ноември, заради което е бил отхвърлен банкет на момченцето.

Трябва да се каже, че у нашето общество отсъства реципрочно почитание към лекарите, което основава едно негативистично отношение на самите лекари към пациентите към този момент и се основава бездна сред тях, изясни Гайдарски, допълвайки, че има основано

Според него сигурно ще има осъдени за случая, откакто инспекцията завърши. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР