Три станаха жертвите на коронавируса в Пиринско. Издъхнаха майка и

...
Три станаха жертвите на коронавируса в Пиринско. Издъхнаха майка и
Коментари Харесай

Тримата починали с коронавирус от Благоевград имали съпътстващи заболявания

 Три станаха жертвите на ковид в Пиринско. Издъхнаха майка и щерка от Горно Драглище, както и мъж от Банско.   Черната серия стартира със гибелта на  55-годишния мъж от Банско, който бе превозен по неотложност в реанимация на МБАЛ Благоевград в четвъртък следобяд.

Още при постъпването му в локалната болница положението му бе обезпокоително, което наложи незабавното му интубиране. Мъжът, който е някогашен служащ в цех за столове е имал здравословни проблеми, страдал е хипертония и имал сърдечни проблеми, прецизира struma.com. В реанимация е посочил клинична картина с цялата симптоматика за ковид, което наложи и незабавното му проучване за вируса. Пробата с бърз тест е позитивна, положението му се утежняваше  мълниеносно и през вчерашния ден сутринта, той умря.

Втората му проба бе негативна за вируса, само че съгласно експертите, при една позитивна проба и показана симпоматика, те одобряват, че пациентът е инфектиран. Часове по-късно през вчерашния ден, издъхна и 73-годишната жена от Горно Драглище, която също бе със съпътстващи хронични болести, подкрепили леталния и излаз. Тя разви двустрайнна пнемония в следствие от болестта с ковид. Тази нощ умря и щерка й. 53-годишната жена е страдала с години от астма и имала проблеми с белия дроб, който коронавирусът поразява.

И тримата са издъхнали в резултат на пневмониите, породени от действието на вируса, който както се оказа е безмилостен към хронично болните. Майката и дъщерята постъпиха в инфекциозно поделение на МБАЛ Благоевград и бяха добре известно време, само че завчера следобяд положението им внезапно се утежни.

Дъщерята работила в оптика в София, откъдето се допуска, че е внесла вируса. С позитивна проба е и синът в фамилията, фризьорът в Благоевград Данчо, който нямал признаци, само че е оставен под домашна карантина. На всички контактували със фамилията са взети проби.

Спокойна е през днешния ден ситуацията в болничното заведение в Благоевград. До момента 5-има са дали позитивни проби, измежду които  е и фамилията на фризьора. Трима бяха изписани от Инфекциозно поделение, англичанинът -турист от Банско, бе изписан здрав, двама минаха през отделението, само че пробите им се оказаха негативни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР