Три специализирани имунизационни кабинети ще работят утре в част от

...
Три специализирани имунизационни кабинети ще работят утре в част от
Коментари Харесай

Отново отварят зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19 в Русе и Бяла

Три профилирани имунизационни кабинети ще работят на следващия ден в част от лечебните заведения от района.

В Русе имунизация без авансово записване на час ще може да се извърши на две места от 09.00 ч до 14.00 ч. в пунктовете в Университетска болница „ Медика - Русе “, в Специализираната белодробна болница „ Д-р Димитър Граматиков “, а в болничното заведение в Бяла - от 09.00 ч. до 16.00 ч.

Навсякъде са обезпечени задоволителни количества ваксини, като от РЗИ и лечебните заведения твърдят, че няма да има върнати хора. Всеки ще може да направи избор сред РНК и векторна ваксина. В Белодробната болница ще ползват препаратите на „ Пфайзер “ и „ Астра Зенека “, до момента в който в „ Медика “ и в Бяла с изключение на тях, ще има опция за имунизация и с „ Модерна “.

От лечебните заведения молят за съблюдаване на всички противоепидемични ограничения - носене на защитна маска и съблюдаване на отдалеченост от най-малко метър и половина сред чакащите. В останалите имунизационни кабинети ще се правят имунизации според Националния имунизационен проект, реимунизация, както и слагане на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не разрешава разбъркване на обособените потоци.

По време на „ зелените коридори “ сред 30 април и 4 май през тях минаха 617 души.

До момента в региона са осъществени 22103 имунизации, като повторна доза са получили 6007 души.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР