Три случая на инфектиране със зика вирус са засекли епидемиолозите

...
Три случая на инфектиране със зика вирус са засекли епидемиолозите
Коментари Харесай

Зика вирус дойде в Европа

Три случая на възпаление със зика вирус са засекли епидемиолозите във Франция, оповестява в. "Телеграф ".

Става въпрос за трима болни от град Йер, като вирусът е предаден на локално равнище, а не е импортиран в страната посредством туристи. Хората от френския град били ухапани от азиатски тигрови комари, носители на болестта. И тримата са добре и се възвръщат.

Бразилски учени сътвориха експресен тест за установяване на вируса зика

Вирусът предизвиква мозъчно увреждане у бебетата още в майчината вътрешност. При епидемията от 2015 година заразада аргументи взрив на микроцефалии при новородените в Южна и Северна Америка.

"Едно е туристите да се връщат в страната с болест, която се случва непрестанно. Съвсем друго е, когато заболяването се предава локално. Сега имаме нова екзотична болест в Европа ", отбелязва професор Джеймс Логан, който е началник на катедрата по котрол на заболяванията в Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина.

В Европа са открити към 2400 случая на зика от 2015 година насам, когато избухва огнището в Южна Америка. Всички тези инфекции обаче били импортирани от туристи, посещаващи други континенти, означават от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР