Три силни земетресения разтърсиха Тихоокеанския регион, предаде БГНЕС. Земетресение с

...
Три силни земетресения разтърсиха Тихоокеанския регион, предаде БГНЕС. Земетресение с
Коментари Харесай

Три мощни земетресения в Тихоокеанския регион, включително 7,3 по Рихтер

Три мощни трусове раздрусаха Тихоокеанския район, съобщи БГНЕС.
Земетресение с магнитуд 7,3 е станало в морето край западните острови на Индонезия. Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център, епицентърът е с дълбочина 214 километра, като се намира на 288 километра северозападно от Саумлаки. Най-близкото обитаемо място - Амбон, се намира на 321 километра от епицентъра. В Амбон живеят 356 000 души.

Indonesia struck by 7.3 magnitude earthquake - with cities in Australia `evacuated`https://t.co/v22hC2l1VL pic.twitter.com/0T5k4J0bWU
— Daily Mirror (@DailyMirror) June 24, 2019
До момента няма информация за вреди и опустошения. В специфичната секция за сигнали на уеб страницата на Европейския център обаче има показания, че хора са бягали от постройките, в които са били, в това число има и евакуации. Съобщава се за два по-силни труса, в границите на минута-две.

It`s an early lunch for these office workers... Pele Savage works in the 20-storey Paspaley building with colleague, Suzette Co:

" Everything was rocking... I was leaning back in my chair and I thought I was going to fall off " pic.twitter.com/91V0cZDEFD
— Robert Baird (@rj_baird) June 24, 2019
Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер е записано в Токио и близките региони, заяви Японската метеорологична работа. Според известието епицентърът е ситуиран на южния бряг на префектура Чиба. Земетресението е с дълбочина към 60 километра. Няма опасност за цунами, оповестява метеорологичната работа.
Според японската 7-степенна канара, силата на вторичните земетресения, които също са били усетени японската столица, са били с магнитуд от 4 по Рихтер.
Земетресение с магнитуд 6,1 по Рихтер удари Папуа Нова Гвинея. И в този случай нямаше предизвестие за цунами.
Земетресението е с епицентър на към 240 километра западно от град Абепура в провинция Папуа и дълбочина от 21 километра, съгласно Американската работа за геоложки изследвания.
Миналата седмица в същия регион беше обявено за земетресение с магнитуд от 6,3 по Рихтер, само че вредите не бяха обилни.
Миналата година земетресение с магнитуд 7,5 и следващо цунами в Палу на остров Сулавеси аргументи гибелта на повече от 2200 души, като още хиляда души бяха оповестени за изчезнали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР