Три седмици след смъртта на двойния убиец от Костенец Стоян

...
Три седмици след смъртта на двойния убиец от Костенец Стоян
Коментари Харесай

Пълен хаос около погребението на двойния убиец Чане, ето какво се случва!

Три седмици след гибелта на двойния палач от Костенец Стоян Зайков – Чане той към момента не е заровен, написа   Trafficnews .

Причината е, че никой не желае да извърши траурната гала. Нито родителите му, нито брат му, камо ли по-далечни роднини, не са поискали да вземат тялото на Зайков от Съдебна медицина, където се намира до ден сегашен след осъществените следствени дейности и аутопсията, потвърдиха от Министерство на вътрешните работи.

``
реклама

Сестрите на фризьорката Милена Шишкова, от която Стоян има наследник, само че все пак я простреля от упор на 9 май, също изрично не желаят да се нагърбят с погребението. Нещо повече, те не желаят да позволен на церемонията сина на Зайков и Милена. Според тях 14-годишният Стивън ще се травмира още повече, в случай че види по какъв начин поставят в земята татко му, към който бил мощно завързан.

Въпреки сприхавия си манталитет и престъпните си увлечения Чане се разбирал доста добре с момчето и се отнасял грижовно към него, настояват хората в Костенец. Въпреки че със Стивън работят и психолози, той продължавал да бъде в потрес от загубата на двамата родители, настояват близки до вуйна му, която ще бъде негов аставник.

Ако до края на месеца никой не пожелае да вземе тялото на Стоян Зайков, ще би трябвало да бъде направено служебно заравяне. В общината обаче в този момент царува огромна блъсканица, тъй като в понеделник беше арестуван кметът Радостин Радев. Вече стана ясно, че той е бил съученик с двойния палач, въпреки двамата да не са били другари. 

Зайков се простреля с пушка самоделка в гърдите на 29 май, тъкмо 20 дни откакто полицията стартира да го търси къде ли не. В търсенето участваха барети, жандармеристи, граничари, лесничеи, ловци и доброволци. От дронове и хеликоптери до съвременни камери и кучета търсеха следите на беглеца. 

Израсналият по горите към Костенец разпален нарушител Чане обаче беше неоткриваем до съдбовната за него вечер, когато беше видян от командировани граничари, които повикаха подкрепление и обсадиха Зайков. 

Вместо да се съобщи и лежи в пандиза, той избра да насочи пушката към гърдите и да се простреля смъртоносно. Това постави край и на кошмара за жителите на Костенец и близките села, които трепереха неуловимият палач да не нахълта в домовете им.

Разследването откри, че от самото начало Зайков е бил в непрекъснато придвижване от Горна Василица до Долна Баня и Свети Спас, употребявайки за краткотрайни убежища необитаеми вили и къщи. Правел е преходите рано заран и късно вечер, преминавайки през дерета, гори и реки, което затруднявало следовите кучета.

Според участниците в следствието беглецът изминавал по 20 км дневно, сменяйки скривалищата непрекъснато. Извършените експертизи потвърдиха изрично, че с изключение на някогашната си другарка Милена, Чане е прострелял на 14 май и своя комшия и братовчед Валентин Петров.

Некролозите на двете жертви могат да се видят на техните къщи. Жалейка за Стоян Зайков обаче няма. Никой в Костенец не счита и да поставя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР