Три седмици след началото на войната Израел нанесе още атаки

...
Три седмици след началото на войната Израел нанесе още атаки
Коментари Харесай

Израел разшири офанзивата по суша и продължава бомбардировките над Газа

Три седмици след началото на войната Израел нанесе още офанзиви по въздух в Газа и разгласи, че ускорява офанзивата по суша, само че без да дава формален старт на сухопътната си интервенция.

„ В допълнение към офанзивите от последните дни – сухопътните сили уголемяват активността си. Израелската войска работи с огромна мощ на всички равнища, с цел да реализира задачите на войната “, сподели Даниел Хагари, представител на израелските сили.

Израелските управляващи още веднъж предизвестиха палестинците да се изтеглят към южните елементи на Газа. Интензивните удари доведоха до спирания на интернета и връзката в линията, а филантропични организации изгубиха връзка със чиновниците си на терен.

Междувременно от Хамас изстреляха още ракети към Израел и отхвърлиха изказванията на еврейската страна, че употребяват лечебни заведения като бази за офанзивите си.

А от Организация на обединените нации предизвестиха, че бомбардировките изправят палестинския анклав пред „ цялостен колапс “, тъй като – вместо към 500 камиона с филантропична помощ, както до момента, в линията влизат приблизително по 12 дневно.

 
Освен това доставките, които влизат, не включват гориво за интервенциите на Организация на обединените нации. То е от значително значение за лечебните заведения, инсталациите за обработка на вода, за производството и дистрибуцията на храни.
Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации

 

Организация на обединените нации одобри резолюция на арабските страни с апел за неотложно филантропично помирение. В Общото заседание обаче Израел и Съединени американски щати се оповестиха срещу текста, тъй като в него не се загатва Хамас.

 
Другата изчезнала дума в тази резолюция е „ пленник “. Не се загатва за почтените хора, в това число съграждани на хората в тази зала. Много от вас имат жители, които са държани за заложници от Хамас и други терористични групи.
Линда Томас-Грийнфийлд, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации

 

Ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Организация на обединените нации прикани ислямистката формация да освободи всички заложници. По-рано водачите от блока настояха за филантропична пауза в Газа.

И тази седмица обстановката в Близкия изток провокира и нови всеобщи демонстрации в Европа, Съединени американски щати и в ислямския свят. С акция на централната гара в Ню Йорк десетки приканиха за преустановяване на огъня.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР