Три седмици след като беше обвинена от Комисията по ценните

...
Три седмици след като беше обвинена от Комисията по ценните
Коментари Харесай

Крипто борсата Bittrex в САЩ подаде молба за несъстоятелност

Три седмици откакто беше упрекната от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) в нерегистрирано ръководство на скъпи бумаги, Bittrex Inc подаде молба за отбрана от банкрут.

Базираната в Сиатъл Bittrex приключи активността си в Съединени американски щати на 30 април и съобщи, че подаването на молба за оповестяване в неплатежоспособност няма да се отрази на Bittrex Global, която обслужва клиенти зад Океана.

Операциите на компанията отвън Съединени американски щати са основани в Лихтенщайн, добавя Reuters.

Активите и пасивите на Bittrex са сред 500 млн. и 1 милиарда $, съгласно молбата за оповестяване в неплатежоспособност, подадена в съда в Уилмингтън, щата Делауеър.

Bittrex съобщи, че към момента държи криптоактивите на американските клиенти, които не са изтеглили средствата си преди 30 април.

Тези активи са " безвредни и сигурни " добави Bittrex, която има намерение да изиска от съда по неплатежоспособност лимитирано наново отваряне на потребителските сметки, с цел да може криптовалутите да бъдат възобновени назад на клиентите.

Няколко компании от криптоиндустрията изпаднаха в неплатежоспособност през миналата година, повлияни от спада в цените на активите, възобновения регулаторен надзор, а в тази ситуация с тогавашната водеща борса FTX - от обвинявания в закононарушения, напомня Reuters.

На 17 април Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) заведе дело против Bittrex, потвърждавайки, че някогашният основен изпълнителен шеф Уилям Шихара е насърчавал емитентите на криптоактиви, които желаят да създадат своите токени налични на платформата на компанията, да изтриват обществени изказвания, които биха могли да накарат регулаторните органи да проверяват тези предлагания на токени като скъпи бумаги.

Bittrex отхвърли изказванията на SEC, като съобщи, че криптоактивите на нейната платформа не са скъпи бумаги или капиталови контракти.

Въпреки желае,  Bittrex се съгласи да заплати 29 млн. $ санкции на Министерството на финансите на Съединени американски щати за " явни нарушавания " на глобите против някои страни и на Закона за битка с пране на пари.

Според данни на Bittrex, Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите е най-големия негарантиран заемодател на компанията с над 24 млн. $ отговорности. Другите най-големи кредитори са най-вече клиенти на криптоборсата.

Bittrex изброи 16 клиенти с най-малко 1 млн. $ в сметките си, без да ги разпознава поименно. Според данните, най-голямата потребителска сметка на Bittrex има активи на стойност 14,6 млн. $.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР