Три седмици след драфта и осем преди началото на предсезонния

Три седмици след драфта и осем преди началото на предсезонния ...

Джетс уволниха GM-а си, похарчил твърде много за Бел.


Три седмици след драфта и осем преди началото на предсезонния лагер НЙ Джетс изненадващо уволниха генералния си мениджър. Майк Маккегнън изкара четири години на поста и бе начело на търсенето на нов треньор през януари. Куриозно, но именно назначеният от него Адам Гейс ще го наследи, като временно ще съвместява длъжностите генерален мениджър и треньор.

„Тази сутрин уведомих Майк, че е освободен от задълженията си. През четирите си сезона, и особено в последните месеци,  той бе неотменна част от изпълнението на стратегията ни. Но стигнах до решение, че промяната е неизбежна и тя е в интерес на дългосрочната перспектива”, се казва в изявлението на изпълнителния директор на Джетс Кристъфър Джонсън.

Освен Маккегнън бе уволнен и вицепрезидента по селекцията Брайън Хаймърдингър.

През четирите сезона на Маккегнън като GM Джетс записаха 24 победи и 40 загуби, като само веднъж не заеха последното място в АФК Изток. „Реактивните” бяха втори през 2015 г., като по допълнителни показатели пропуснаха плейофите за сметка на Питсбърг.

Според спекулациите основната причина за уволнението на Маккегнън е била сумата, платена на ЛеВион Бел през март. Рънингбекът дойде след една година отсъствие от НФЛ с четиригодишен договор за $52.5 млн., от които $35 млн. гарантирани. Още $85 млн. бяха пръснати за лайнбекъра Си Джей Моузли, като след сделките Маккегнън беше подмятан из социалните мрежи като „победител в Супербоул-а на свободните агенти”.
Часове след назначаването си Гейс направи и първата си сделка. Той прати лайнбекъра Дарин Лий в Канзас Сити срещу правото на избор в шестия кръг на драфта догодина. Продуктът на Охайо стейт бе избран под №20 през 2016 г., но записа мизерните четири сака за три сезона, като само последния от тях бе титуляр. Но пък в него пропусна четири мача през декември заради положителна допинг проба.

Източник: sportal.bg