Три седмици след драфта и осем преди началото на предсезонния

...
Три седмици след драфта и осем преди началото на предсезонния
Коментари Харесай

Джетс уволниха GM-а си, похарчил твърде много за Бел

Три седмици след драфта и осем преди началото на предсезонния лагер НЙ Джетс изненадващо уволниха генералния си управител. Майк Маккегнън изкара четири години на поста и бе отпред на търсенето на нов треньор през януари. Куриозно, само че точно назначеният от него Адам Гейс ще го наследи, като краткотрайно ще съвместява длъжностите общоприет управител и треньор.

„ Тази заран уведомих Майк, че е освободен от отговорностите си. През четирите си сезона, и изключително в последните месеци, той бе неотменна част от осъществяването на тактиката ни. Но стигнах до решение, че смяната е неизбежна и тя е в полза на дълготрайната перспектива”, се споделя в изказването на изпълнителния шеф на Джетс Кристъфър Джонсън.

Освен Маккегнън бе уволнен и вицепрезидента по селекцията Брайън Хаймърдингър.

През четирите сезона на Маккегнън като GM Джетс записаха 24 победи и 40 загуби, като единствено един път не заеха последното място в АФК Изток. „ Реактивните” бяха втори през 2015 година, като по спомагателни индикатори пропуснаха плейофите за сметка на Питсбърг.

Според спекулациите главната причина за уволнението на Маккегнън е била сумата, платена на ЛеВион Бел през март. Рънингбекът пристигна след една година неявяване от НФЛ с четиригодишен контракт за $52.5 млн., от които $35 млн. обезпечени. Още $85 млн. бяха пръснати за лайнбекъра Си Джей Моузли, като след покупко-продажбите Маккегнън беше подмятан из обществените мрежи като „ победител в Супербоул-а на свободните агенти”.
Часове след назначението си Гейс направи и първата си договорка. Той прати лайнбекъра Дарин Лий в Канзас Сити против правото на избор в шестия кръг на драфта следващата година. Продуктът на Охайо стейт бе определен под №20 през 2016 година, само че записа мизерните четири сака за три сезона, като единствено последния от тях бе титуляр. Но пък в него пропусна четири мача през декември поради позитивна допинг проба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР