Три седмици преди междинните избори в САЩ рейтингът на одобрение

...
Три седмици преди междинните избори в САЩ рейтингът на одобрение
Коментари Харесай

Социологическо проучване: Рейтингът на Байдън скочи до 40%

Три седмици преди междинните избори в Съединени американски щати рейтингът на утвърждение на президента Джо Байдън остава покрай най-ниското равнище от началото на мандата му, сочи изследване на публичното мнение на Ройтерс/Ипсос, приключено през вчерашния ден.

Двудневното национално изследване с присъединяване на 1002 пълнолетни лица, в това число 446 демократи и 353 републиканци, откри, че 40 на 100 от американците утвърждават работата на Байдън .

Непопулярността на Байдън способства за упованията, че републиканците ще завоюват контрола върху Камарата на представителите на Съединени американски щати на 8 ноември, макар че съгласно специалисти демократите имат по-големи шансове да запазят Сената. Дори да управляват единствено Камарата на представителите, републиканците ще могат да спрат законодателната стратегия на Байдън.



През последните седмици Байдън се опитваше да сплоти гласоподавателите към обещанията на партията си за отбрана на правото на аборт, което беше внезапно лимитирано с решението на Върховния съд преди съвсем четири месеца да анулира историческото решение по делото " Роу против Уейд ".

Проучванията на публичното мнение обаче демонстрират, че гласоподавателите са доста по-загрижени за стопанската система, която при ръководството на Байдън означи най-високите равнища на инфлация от 70-те и 80-те години на предишния век - интервал, в който нестабилната стопанска система оказа помощ на републиканеца Роналд Рейгън да в профил президента демократ Джими Картър на президентските избори през 1980 година

Около един от всеки трима респонденти в тазседмичната анкета на Ройтерс/Ипсос уточни стопанската система като най-големия проблем пред Америка. Само един от 10 е показал ограничението на правото на аборт.

Рейтингът на утвърждение на Байдън спадна до 36 % през май и юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР