Три седмици преди европейските избори френският президент Еманюел Макрон и

...
Три седмици преди европейските избори френският президент Еманюел Макрон и
Коментари Харесай

Макрон и Рюте демонстрираха близки позиции по редица въпроси в навечерието на евровота

Три седмици преди европейските избори френският президент Еманюел Макрон и холандският министър председател Марк Рюте споделиха, че позициите им се сближават по отношение на една по-силна Европа, както и по отношение на инспектиране на Шенген или по отношение на климата, съобщи Франс прес.

Двамата водачи, които имат несъгласия по някои стопански въпроси, се оказват съдружници за изборите. Партията на Рюте е член на центристкия и демократичен Алианс на демократите и либералите за Европа, в който евродепутати от френската президентска партия биха могли да влязат.

" С Марк Рюте от две години работим за една Европа, която действа. Ние имаме доста общи позиции ", сподели Макрон, който одобри Рюте на вечеря. Като образец за общи позиции той загатна отхвърли да се избързва с разширението на Европейски Съюз, взаимни отстъпки за промяната на еврозоната, както и упоритост за дейности в региона на климата.

" Изборите, които идват, не са нито елементарни, нито маловажни. Нашите нации ще би трябвало да отговорят на един елементарен въпрос: " Стоп или още ", съобщи Макрон, защитавайки концепцията за една още по-суверенна, по-екологична, по-социална Европа, която да е една действителна европейска мощ, която да е още по-силна в стопански, новаторски, защитителен и климатичен проект.

Двамата водачи загатнаха и за задачата от нула въглеродни излъчвания за Европа през 2050 година, препоръчана от Европейската комисия, която те ще пазят на европейската среща на върха в Сибиу в Румъния на 9 май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР