Три състезания и невероятни емоции за всички донесе поредната Световна

...
Три състезания и невероятни емоции за всички донесе поредната Световна
Коментари Харесай

Поредната Световната купа по ски се проведе с подкрепата на Fibank

Три надпревари и невероятни страсти за всички донесе следващата Световна купа по ски алпийски дисциплини, която се организира от 24 до 26 януари в Банско. В продължение на три дни българският топ курорт за седми път одобри елита при дамите в този атрактивен спорт. 57 състезателки от 14 народи пристигнаха под връх Тодорка, които направиха две спускания и един супергигантски слалом. Хиляди почитатели бяха очевидци на най-значимото спортно събитие за годината в България, станало допустимо с помощта на поддръжката на Fibank (Първа капиталова банка).

Американката Микаела Шифрин завоюва "Супер Г " годен за международната купа. Лидерката в генералното класиране за Световната купа реализира победа №66 в кариерата си на това равнище и си потегли щастлива от България с общо 250 точки.

Традицията спечелилите от стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско да имат брандирана своя кабинка от лифта бе продължена и тази година. Микаела Шифрин съобщи, че е впечатлена от уважението към нея от домакините на Световната купа в Банско.

„ За следващ път се справихме съвършено със сериозното предизвикателство, каквото е Световната купа по ски “, разяснява Цеко Минев, Председател на БФСки.

„ Интересът към стартовете в Банско е извънредно огромен, което е голямо самопризнание и заем на доверие за нас. 200 представители на медии от над 10 страни отразяваха събитието в целия свят, а в зоната на надпреварите имаше над 30 000 фенове в трите дни. “, добави Цеко Минев, който е главен акционер във Fibank.



Сн. Иван Обрейков

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР