Три са новите заглавия, с които артистите от Музикално-драматичен театър

...
Три са новите заглавия, с които артистите от Музикално-драматичен театър
Коментари Харесай

Три нови заглавия репетират артистите в театъра в Търново

Три са новите заглавия, с които артистите от Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново ще зарадват обичаната си аудитория.

Вече започнаха подготовки на постановката „ Духът на поета ” от Стефан Цанев. Посветена е на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев и на 140 година от Освобождението на България. С този театър желаеме да обогатим афиша на нашия спектакъл с представления на историческа тема, изясни шефът на МДТ Васил Вълчев.

Режисьор на постановката е Антони Цонев, а в нея вземат участие актьорите Иван Митев, Детелин Кандев и Георги Тодоров. Премиерата ще бъде в първите 10 дни на февруари в камерна зала на театъра.

Актьорите от трагичния състав репетират и детското заглавие „ Пипи Дългото чорапче ” по романа на Астрид Линдгрен. Режисьор на спектакъла Стефан Методиев, а в функциите са разпределени Силвия Шекилова, Дария Йорданова, Георги Тодоров, Дончо Дончев. Премиерата е планувана за месец март.

От началото на седмицата артистите от музикалния отдел приготвят оперетата „ Баядерка ” на Имре Калман. В типичния за приказките сюжет богат индийски принц се влюбва в прелестна актриса. Запленен от хубостта й, той я кани в своя замък в Париж. В началото любовта им среща известни трудности, само че последователно се разпростира до неминуем и обаятелен хепи енд. Режисьор на оперетната режисура е Петко Бонев, а диригент – Игор Богданов. „ Баядерка ” ще бъде показана на сцена през април.

За повторно тази година МДТ „ Константин Кисимов ” ще взе участие в Летния сезон на българските оперни театри „ Сцена на вековете ” на крепостта „ Царевец ”. Ръководството към момента не е взело решение с кое заглавие да се показа трупата в влиятелния конгрес.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР