Три са жертвите, а 15 ранените при т около Синагогата

...
Три са жертвите, а 15 ранените при т около Синагогата
Коментари Харесай

Българският консул във Виена: Един от терористите е убит, друг - задържан, другите се издирват

Три са жертвите, а 15 ранените при т към Синагогата във. 7 са тежко ранените, измежду тях е и служител на реда. Атентатите са били на 6 местоположения - главната храмът и заведенията към него. Един от терористите е отстранен на място, в  него е открита дългоцефно бойно оръжие. Друг възможен обвинен за " терористичните офанзиви срещу  мирни жители ", както ги дефинира вътрешният министър на Австрия, е арестуван. Знае се, че един е избягал. Издирва се, само че не е ясно тъкмо какъв брой са атентаторите. Това сподели в ефира на btv българският консул във Виена Ивайло Върбанов, който заключи информацията от последните данни на управляващите в Австрия.
Как се е случило всичко? Около 20ч. през вчерашния ден в централната част на Виена и на още 6 места наоколо - главно заведения, които са цялостни поради идното им затваряне поради пандемията, изясни той. От нощес в 12 часа влезе в действие локдауна, доста ловко беше употребявано това от атентаторите, тъй като това беше последната вечер на работещи заведения. Времето беше прелестно, доста хора имаше в централната част на Виена, акцентира още той.
 Джихадисти са поели отговорност и са нарекли възмездие стрелбата във Виена Джихадисти са поели отговорност и са нарекли " възмездие " стрелбата във Виена
Американската организация „ SITE Intelligence group “, която следи за активността на терористите в интернет, твърди, че джихади...
Ясно е, че атентаторите са работили координирано. При офанзивата, за наслада, тъкмо тогава в Синагогата и огромният ресторант до нея не е имало гости. Полицейската защита е съумяла да затвори от вътрешната страна вратите и по този начин да не разреши на атентаторите да обхванат в храма. Те са останали на открито, изясни още Ивайло Върбанов.
Защо Виена? Още за претекстовете на атентатите няма информация. Предполага се, че е на ислямистка основа, акцентира консулът ни.
Не е имало предизвестия или сигнали за предстоящ атентат. Дори вътрешният министърът съобщи, че управляващите са сюрпризирани, защото Австрия е страна със дългогодишна народна власт и спокойно общуване на разнообразни религиозни групи. Беше изненада за всички, разяснява консулът ни във Виена.
Няма известие за потърпевши български жители. Има гореща линия в посолството, към този момент никой не се е обадил да потърси помощ или подпомагане.
 Снайперисти нападнаха Виена, Австрия извади армията по улиците (ВИДЕО) * Снайперисти нападнаха Виена, Австрия извади армията по улиците (ВИДЕО)*
Шест офанзиви, осъществени от терористи със снайпери е имало при терора довечера във Виена, заяви полицията в австрийската столица.&nbs...
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР