Три са факторите, заради които ваксините срещу COVID-19 не са

...
Три са факторите, заради които ваксините срещу COVID-19 не са
Коментари Харесай

Три са факторите и ваксинираните да боледуват, обясни акад. Петрунов

Три са факторите, поради които имунизациите против COVID-19 не са изцяло ефикасни, това сподели по Българска национална телевизия акад. Богдан Петрунов. Специалистът изреди кои са аргументите, хора с цялостна имунизация също да се заразяват и разболяват от вируса. На първо място 10 -15 % от човечеството са слаби имунни респондери и имат недостатък на имунната система. Самите ваксини са ефикасни към 90-95 %, което е втория фактпор, съобщи ученият.

Третият фактор е имунната система на част от хората, която е компрометирана задари други болести, които я отслабват. Това се аргументите имунизациите да не работят 100%, изясни експертът.

Акад. Петрунов изясни, че високия % на имунизация ще помогне да се спре пандемията и с спомагателен резултат. Колкото повече са имунизираните, толкоз по-малка е опцията вируса да мутира. Той предвижда, че скоро ще има годишна ваксина против ковид. Петрунов обаче сподели, че се създава нова клетъчна панваксина, която ще защищава човек от всичко, което е непознато за тялото му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР