Три руски военно-транспортни самолети с части от оборудването на руските

...
Три руски военно-транспортни самолети с части от оборудването на руските
Коментари Харесай

Три руски самолета с части за С-400 кацнаха край Анкара

Три съветски военно-транспортни самолети с елементи от оборудването на съветските зенитно-ракетни системи С-400 през днешния ден кацнаха в турската военновъздушна база Мюртед в окръг Анкара, оповестиха турските медии и международните организации.

Според информация на турската държавна телевизия ТРТ по-нататъшните доставки на части от оборудването на С-400 се чакат денем и идните дни.

Засега не е ясно по кое време и къде ще бъдат конфигурирани и задействани системите, показва ДПА.

По данни на ТРТ системите ще бъдат инсталирани на летище Мюртед от взаимен турско-руски механически екип и ще бъдат ситуирани на няколко места в Турция.

Процесът продължава по проект, съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу пред публицисти в Анкара.

Руска държавна медия цитира неизвестен "военно-дипломатически източник ", който съобщи, че Турция ще получи над 120 ракети за системата С-400 "към края на лятото ".

Частта от доставката, включваща над 120 ракети, ще бъде изпратена с транспортен съд по-късно, към края на лятото, уточни източникът.

Турция отхвърля да каже къде има намерение да разположи системите С-400. Турски медии оповестиха, че може да отнеме няколко месеца - до октомври, с цел да може системите да проработят изцяло, показва Асошиейтед прес.

Турският вестник "Дирилиш постасъ " тази седмица писа, че има възможност комплексите С-400 да бъдат ситуирани и в регионите на Измир, Истанбул, Хатай, Анталия.

Вашингтон предизвести Турция, че доставянето на системите може да докара до налагане на наказания от Съединени американски щати. Американски публични представители предизвестиха Анкара, че рискува да й бъдат наложени стопански наказания, както и да бъде изключена от програмата за произвеждане на изтребителите Ф-35, в случай че купи съветските комплекси С-400.

Анкара се надява, че разногласието към момента може да бъде позволен посредством персонален разговор сред турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, отбелязва ДПА.

След срещата с Тръмп в Япония (на срещата на върха на Г-20) Ердоган съобщи, че страните са "стратегически съдружници " и не счита, че Вашингтон ще наложи наказания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР