Три ревизионни акта, влезли в сила и необжалвани от компанията,

...
Три ревизионни акта, влезли в сила и необжалвани от компанията,
Коментари Харесай

ОПА! Nexo у нас има 3 ревизионни акта за ДДС

Три ревизионни акта, влезнали в действие и необжалвани от компанията, са били наложени на криптобанката Nexo за отговорности " в изключително огромни размери " към хазната по Закона за Данък добавена стойност, разкри информация на служебния финансов министър Росица Велкова по депутатско запитване. 

Става въпрос за актове, издадени след инспекции на българското сдружение на криптоинституцията на Антони Тренчев и Коста Кънчев, осъществени в интервала 2020-2022 г. 

Става въпрос не за " Нексо " АД с регистрация в Швейцария, а за " Ен Ди Ес " ЕООД със седалище в София, което има назначени близо 600 чиновници. 

Ето какво разкрива сводката на Велкова: 

" За сдружението са подадени годишни данъчни заявления по Закона за корпоративното подоходно облагане за 2018, 2019, 2020, 2021 година с заявена счетоводна облага. Към ноември 2022 година обезпечените от него лица са 596. За интервала 2020-2022 година

са осъществени три проверки за определяне на отговорности по Закона за налога върху добавената стойност, при които са открити спомагателни отговорности в изключително огромни размери по смисъла на Наказателния кодекс.

Издадените ревизионни актове са, както следва: 

- От 16 септември 2021 година, който е обжалван и с решение на шефа на дирекцията за обжалване в Национална агенция за приходите е бил анулиран и е върнат за нова проверка. Извършена е, след което е публикуван нов акт, който " Nexo " не са обжалвали и е влезнал в действие на 11 май 2022 г. 

- От 30 март 2021 година, който не е обжалван от компанията и е влезнал в действие. 

- От 9 април 2022 година, който също не е бил обжалван и е влезнал в действие ". 

Декларирана облага обаче остава в обсега на данъчната загадка, прецизира Велкова. 

При чуването си в основаната краткотрайна парламентарна комисия за Nexo-гейт шефът на ДАНС Пламен Тончев разкри, че точно за българското сдружение на компанията са били разкрити практики, сходни на пирамидите от близкото българско минало, както и принадлежности, присъщи на така наречен Ponzi схеми. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР