Три реаниматорски екипа са сформирани в МБАЛ "Света Петка" във

...
Три реаниматорски екипа са сформирани в МБАЛ "Света Петка" във
Коментари Харесай

Три екипа ще лекуват пациенти с коронавирус във видинската болница

Три реаниматорски екипа са образувани в МБАЛ "Света Петка " във Видин за лечение на заболели от ковид в тежко положение.
Според ръководителя на първия екип, доктор Вилхем Елисеев, шеф на отделението по анестезиология и интензивно лекуване, медиците са готови да посрещнат заболели, само че го тормози неналичието на човешки запас. Лекарите се надяват и на донори, които да обезпечат дезинфектанти.
"Подготвени сме. Ще бъдат настанявани съгласно положението им и в новоремонтираната база, която е бившето Инфекциозно поделение... Имаме потребност от дезинфектанти и от препарати за повърхности и за ръце. Санитарни препарати. Голям ъгъл са. Това ме тормози на този стадий. Дали ще се оправим? Всичко зависи от броя на болните. Ние сме оповестили шест реаниматорски кревати в болничното заведение, само че ние сме трима лекари. На три екипа сме - доктор с три сестри и санитарка. При тежки случаи първият екип поема пациента. След 14 дни вторият, а първият излиза в 14-дневна карантина, след това влиза третият. Ако има заболели медици от първия екип, те остават в изолатора и не престават да лекуват пациента. Но в случай че това продължи по-дълго време? Ресурс човешки. Това е казусът. ", съобщи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР