Три ракети бяха изстреляни от територията на Сирия по турската

...
Три ракети бяха изстреляни от територията на Сирия по турската
Коментари Харесай

Кюрдите с ответен удар, изстреляха ракети по Турция

Три ракети бяха изстреляни от територията на Сирия по турската провинция Килис, оповестява "Anadolu ", представена от "Блиц ". По информация на организацията, при обстрела е потърпевш един човек. Той е получил леки контузии. Освен това, са развалени няколко здания в самия град Килис. По някои данни, ракетите са били четири. Губернаторът на Килис Мехмет Текинарслан означи, е животът на потърпевшия не е заплашен. Полицията е отделила региона, на място са пристигнали пожарни коли, които са потушили избухналия пожар. 
От Генералния щаб на Турция оповестиха на 20 януари за началото на интервенцията "Маслинова клонка " срещу кюрдите от отрядите "Сили на националната самозащита " и партията "Демократичен съюз " в региона Африн. По данни на щаба, изумени са 108 от 113 набелязани цели. Известно е, че в интервенцията са задействани 72 самолета на Военновъздушни сили на Турция. Те към този момент са нанесли над 100 удара по цели. Според някои данни, вследствие на ударите са убити минимум 9 души. Съобщава се, че турските Военновъздушни сили са нанесли и удари по военновъздушната база Menagh в Сирия, която се употребява от Съединени американски щати за доставки на оръжия на отрядите на "Сили на националната самозащита ". 
Експерти допускат, че за закрепване на военния триумф турската страна ще би трябвало да стартира сухопътна интервенция в Сиричтои. Ако това се случи, задълбочаването на спора е неизбежно. По-рано турският министър председател Бинали Йълдъръм съобщи, че сухопътни войски може да се включват във военната интервенция на 21 януари.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР