Три прототипа на ваксина срещу новия коронавирус е разработила руската

...
Три прототипа на ваксина срещу новия коронавирус е разработила руската
Коментари Харесай

Русия създаде 3 прототипа на ваксина срещу КОВИД-19

Три прототипа на ваксина против новия ковид е създала съветската федерална организация по биомедицина, заяви РИА Новости.

“Те съставляват рекомбинантни протеини въз основата на повърхностните S-протеинови епитопи на КОВИД-19 и са стартирани изследвания за имуногенност при мишки ”, разкриват съветските учени.

Резултатите

от пилотните

изследвания се

чакат през юни

Според резултатите от проучванията учените ще дефинират най-обещаващите и безвредни прототипи. Те считат, че имунизацията може да бъде употребена до края на годината.

По-рано Русия оповести, че тества върху животни ваксина против новия ковид.

“Започнахме тествания върху лабораторни животни, с цел да преценим ефикасността и безвредността на имунизацията ”, съобщи Илназ Имаметдинов от съветския държавен научноизследователски център “Вектор ” по вирусология и биотехнологии в Новосибирск.

Общо десетина типа ваксини са основани до момента в центъра, който е създал също проби за разкриване на новия ковид.

Русия заяви в края на януари, че е получила от Китай генома на новия ковид, и увери, че неотложно се залавя с създаване на ваксина против заболяването КОВИД-19.

Същевременно многонационални фармацевтични компании се ангажираха да дават ваксина против ковид на всички места по света в период от 12 до 18 месеца.

“Ще създадем по този начин, че

без значение

къде е

създадена

имунизацията,

тя да

бъде налична

за всички

по света, които имат потребност от нея ”, съобщи Пол Стофелс, основен теоретичен шеф на “Джонсън и Джонсън ” на брифинг на Международната федерация на фармацевтичните производители и асоциации.

Междувременно стана ясно, че фармацевтичната промишленост не може да даде задоволително диагностични комплекти за новия ковид, с цел да отговори на рекомендацията на Световната здравна организация (СЗО) за огромно потребление на проби.

Индустрията усилва производството, само че търсенето продължава да надвишава мощно предлагането. Поради тази причина проби би трябвало да се употребяват най-много за високорискови пациенти и за тези, които демонстрират признаци на вирусно заболяване /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР