Три препълнени с мигранти лодки бяха докарани безопасно в италиански

...
Три препълнени с мигранти лодки бяха докарани безопасно в италиански
Коментари Харесай

Още мигранти бяха изведени на брега в Италия

Три претъпкани с мигранти лодки бяха докарани безвредно в италиански пристанища, оповестиха от бреговата защита, до момента в който хиляди участници в шествие си спомниха за жертвите на смъртоносното корабокрушение край крайбрежията на Калабрия предишния месец.

Спасяването на повече от 1300 мигранти стана в същия ден, когато бяха открити още три тела от корабокрушението преди близо две седмици, с което броят на починалите доближи 76.

Откритите тела са на две девойки, и двете на възраст под 10 години, и на възрастен мъж, оповестиха италианските медии.

Корабокрушението на 26 февруари, станало близо до крайбрежията на Калабрия, провокира остри рецензии към дясното държавно управление, ръководено от министър-председателя Джорджа Мелони, за това, че не се е намесило в точния момент, с цел да избави мигрантите.

В Кутро, наоколо до мястото на злополуката, хиляди участници в шествието съпроводиха кръст, направен от разцепено дърво от потъналия транспортен съд, който беше пренесен по улиците до брега на водата.

" Този кръст е знак на днешното страдалчество ", съобщи Доменико " Мимо " Лукано, някогашен кмет на Калабрия, съобщи организация АНСА.

" По време на тези изключителни обстановки калабрийската общественост е разтърсена, а това, което доминира, е духът на взаимност, който държавното управление не демонстрира ", сподели той.

Лукано е прочут с дейната си активност в интерес на мигрантите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР